Atatürk'ün İzmit Ziyaretindeki Konuşmaları Kitapta Toplandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün İzmit Ziyaretindeki Konuşmaları Kitapta Toplandı

Atatürk\'ün İzmit Ziyaretindeki Konuşmaları Kitapta Toplandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 18 Haziran 1922 ve 16 Ocak 1923 tarihlerinde İzmit'e gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı konuşmalar, İzmit Belediyesi tarafından kitapta toplandı.

17.01.2012 12:37

Mustafa Kemal Atatürk'ün 18 Haziran 1922 ve 16 Ocak 1923 tarihlerinde İzmit'e gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı konuşmalar, İzmit Belediyesi tarafından kitapta toplandı.

Atatürk'ün 16 Ocak 1923 tarihinde Cumhuriyet'i ilan etmeden önce İzmit'e gerçekleştirdiği ve o dönemin gazeteci ve yazarlarıyla buluşup, 'Cumhuriyet' ile ilgili düşüncelerini ilk kez açıkladığı tarihi basın toplantısının 89'uncu yıldönümünde, İzmit Belediyesi, özel bir kitabın basımını yaptırdı.

Atatürk'ün hem 18 Haziran 1922 tarihindeki ve hem de 16 Ocak 1923'teki gelişlerinde burada halkla ve gazetecilerle yaptığı hemen hemen tüm konuşmalarının, soruların ve cevapların yeraldığı kitabın tanıtımını İzmit Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Doğan yaptı. Doğan, sınırlı sayıda bastırılan ve 'Cumhuriyet'e giden Yolda Atatürk'ün İzmit Konuşmaları' adlı kitap büyük ilgi gördü.

Belediye Başkanı Nevzat Doğan tanıtımda yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 16 Ocak 1923'te o dönemin ünlü gazeteci ve yazarlarıyla ilk kez İzmit'te'ki Kasr-ı Hümayun da (Av Köşkü) bir araya geldiğini ve Cumhuriyet ile ilgili düşüncelerini gazetecilere burada açıkladığını hatırllattı. Başkan Doğan, söz konusu toplantının İzmit için çok önemli olduğunu ve bu nedenle toplantının yapıldığı tarihin Kocaeli'de Basın Onur Günü olarak kutlandığını da belirterek, "Bu kitap, insanların o dönemi iyi anlamalarını sağlayacaktır. Umarım İzmit'te yaşayan herkes bu kitaptan faydalanarak geçmişi daha iyi anlama imkanı bulur" dedi. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün İzmit Ziyaretindeki Konuşmaları Kitapta Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement