Aydın Baro Başkanı Bozkurt'tan Hakim Talebi - Son Dakika
Güncel

Aydın Baro Başkanı Bozkurt'tan Hakim Talebi

Aydın Baro Başkanı Bozkurt\'tan Hakim Talebi

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Kuşadası Adliyesi'ne 30 Ekim 2014'te atanan Hakim N.K.U.'nun, görevlendirilmesinin ardından neredeyse hiç görev yapmadığını iddia etti.

11.07.2016 12:12

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Kuşadası Adliyesi'ne 30 Ekim 2014'te atanan Hakim N.K.U.'nun, görevlendirilmesinin ardından neredeyse hiç görev yapmadığını iddia etti. Dosyaların biriktiğini belirten Bozkurt, kente yeni atama yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili HSYK'ya başvuran Aydın Barosu Başkanı Bozkurt, dilekçesinde Hakim N.K.U.'nun fiilen görev yapmadığı tarihleri tek tek sıraladı. HSYK tarafından Kuşadası'na atanan N.K.U.'nun, 30 Ekim 2014'te Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görevlendirildiğini, ancak üç gün sonra yıllık izne ayrıldığını belirten Bozkurt, "Hakim hanım, yıllık izni dolduktan sonra rapor alarak iznini sürdürdü. Bir süre sonra Sulh Ceza Hakimliği ile de yetkilendirildi. 26 Ocak 2016 günü de Kuşadası 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne atandı. Ancak fiilen hiç görev yapmadı" dedi. Baro Başkanı Bozkurt, HSYK'ya gönderdiği dilekçede, N.K.U.'nun görev yapmasını engelleyen mazeretleri ve tarihlerini de sıraladı. Buna göre, 6 Şubat'tan itibaren iki ay süreyle meslek içi eğitim seminerine katıldı. 6 Nisan'dan itibaren 3 ay süreyle ikinci eğitim seminerine katıldı. Eğitim semineri süresi dolmadan, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirildi. 26 Ocak'ta Kuşadası 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne atandı. Aynı tarihte 52 günlük izne ayrıldı. 17 Mart 2016'dan 21 Haziran 2016'ya kadar rapor aldı. 21 Haziran 2016'dan 21 Haziran 2017'ye kadar ücretsiz izne çıktı.

DOSYALAR BİRİKTİ

Baro Başkanı Bozkurt, Sulh Hukuk Mahkemesi'nde sürekli hakim görev yapmaması nedeniyle, 2014'ten 2015'e 702, 2015'ten de Haziran ayına kadar 794 dosya ve 40 adet değişik iş dosyasının devrettiğini belirtti. Kuşadası 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 6 Kasım 2015'ten 5 Mayıs 2016'ya kadar 449 adet esas dosya, toplam 870 adet derdest dosya ve 35 adet talimat evrakının biriktiğini bildirdi.

Baro Başkanı Bozkurt, "Hakim eksikliği ve özellikle neredeyse hiç göreve başlamayan Hakim N.K.U.'nun durumu nedeniyle Kuşadası Adliyesi'nde adalet hizmeti iki yıla yakın bir süredir durma noktasında" dedi. HSYK'ya yapılan başvurusunda yeni atama isteğinde bulunan Bozkurt'un dilekçesinde, "Kurulunuzca gereken işlemlerin bir an evvel yapılarak, Kuşadası, Aydın Merkez, Nazilli ve Söke Adliye çevreleri için yeterli sayıda hakim görevlendirilmesini, Kuşadası Hakimi olarak kağıt üzerinde görünen ancak sürekli izinli/raporlu olması nedeniyle esasen mahkemede hiç görünmeyen Hakim N.K.U.'nun hakkında gereğini takdirlerinize arz ve talep ederim" denildi.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Baro Başkanı Bozkurt'tan Hakim Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement