Aym, Hdp'nin Hazine Yardımlarının Yatırıldığı Banka Hesaplarına Geçici Olarak Bloke Konulmasına Karar Verdi - Son Dakika
Güncel

Aym, Hdp'nin Hazine Yardımlarının Yatırıldığı Banka Hesaplarına Geçici Olarak Bloke Konulmasına Karar Verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Hazine’den aldığı yardımların yatırıldığı banka hesaplarına bloke konulması talebini, tedbiren ve oyçokluğuyla kabul etti.

05.01.2023 15:34  Güncelleme: 15:39

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hazine'den aldığı yardımların yatırıldığı banka hesaplarına bloke konulması talebini, tedbiren ve oyçokluğuyla kabul etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP hakkındaki kapama davasına bakan AYM'den, "Terör örgütü ile organik bağının devam ettiği ve Hazine yardımlarının terör örgütüne aktarıldığı" gerekçesiyle partinin Hazine'den aldığı yardımların yatırıldığı banka hesaplarına bloke konulmasını talep etmişti.

KARAR, 7'YE KARŞI 8 OYLA ALINDI

AYM Genel Kurulu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in talebini bugün görüştü. Edinilen bilgiye göre; AYM, HDP'nin Hazine'den aldığı yardımların yatırıldığı banka hesaplarına geçici olarak bloke konulmasına hükmetti. Kararın, 7'ye karşı 8 oyla alındığı öğrenildi.

AYM'nin, bloke talebine karşı savunma yapması için HDP'ye bir ay süre tanıdığı; taleple ilgili nihai kararın bu sürenin ardından verileceği bildirildi.

"SİYASİ PARTİLERİN PROGRAMLARI İLE EYLEMLERİ, ÜLKESİ VE MİLLETİ İLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE AYKIRI OLAMAZ"

AYM'nin bu kararının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yıldız, şunları kaydetti:

"Siyasi partilerin programları ile eylemleri, devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, millet egemenliğine, demokratik laik Cumhuriyet ilkelerine aykırı olamaz."

Aym, Hdp\'nin Hazine Yardımlarının Yatırıldığı Banka Hesaplarına Geçici Olarak Bloke Konulmasına Karar Verdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Aym, Hdp'nin Hazine Yardımlarının Yatırıldığı Banka Hesaplarına Geçici Olarak Bloke Konulmasına Karar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement