Azerbaycan ve İran Dışişleri Bakanları Suudi Arabistan'da Görüştü - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan ve İran Dışişleri Bakanları Suudi Arabistan'da Görüştü

Azerbaycan ve İran Dışişleri Bakanları Suudi Arabistan\'da Görüştü

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı kapsamında Suudi Arabistan'da bir araya geldi. Görüşmede, ikili ve bölgesel konular ile bölgedeki mevcut durum müzakere edildi. Ayrıca, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğinin faaliyetinin yeniden başlaması ve bölgedeki ulaşım hat ve koridorlarının gelişimi gibi konular da ele alındı. Bayramov, Ermenistan'ın bazı ülkelerce silahlandırılmasının barış sürecine tehdit oluşturduğunu belirtti.

05.03.2024 21:44  Güncelleme: 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan'da görüştü.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bayramov ve Abdullahiyan, Cidde kentinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı kapsamında bir araya geldi.

Görüşmede, ikili ve bölgesel konular ile bölgedeki mevcut durum müzakere edildi.

Bayramov ve Abdullahiyan, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğinin faaliyetinin yeniden başlaması, bölgedeki ulaşım hat ve koridorlarının gelişimi gibi konuları da konuştu.

İranlı mevkidaşına Azerbaycan ile Ermenistan arasında yürütülen barış müzakereleri hususunda bilgi veren Bayramov, Ermenistan'ın bazı ülkelerce silahlandırılmasının barış sürecine tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan ve İran Dışişleri Bakanları Suudi Arabistan'da Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement