Aziz Yıldırım Geceyi Hastanede Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Aziz Yıldırım Geceyi Hastanede Geçirdi

Aziz Yıldırım Geceyi Hastanede Geçirdi

Aziz Yıldırım yine rahatsızlandı. Şişli Etfal'e kaldırıldı. Yıldırım geceyi burada geçirdi. Bir de ziyaretçisi vardı.

09.07.2011 07:15  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, rahatsızlanması nedeniyle, mahkemece Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yıldırım'ın geceyi hastanede geçireceği bildirildi.

Yıldırım, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından tutuklanması istemiyle nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Aziz Yıldırım'ın uzun süren ifadesi ve mahkemeye çıkarılmasının ardından kendisine eşlik eden sağlık ekibinin nöbetçi hakime Yıldırım'ın sağlığıyla ilgili olumsuz görüş belirtmesi ve sağlık durumunun ifadeye uygun olmadığını söylemesi üzerine Nöbetçi Hakim Hadi Çağdır da, Yıldırım'ın polis gözetiminde sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülmesine karar verdi.

Nöbetçi hakimin, Yıldırım'ın sağlık durumunun iyileşmesinin ardından en kısa zamanda yeniden mahkemeye getirilerek ifadesinin alınması yönünde hükümde bulunduğu kaydedildi.

Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, Aziz Yıldırım'ın 3 gün önce olduğu anjiyonun vücutta yarattığı tahribat ve sağ bacağında yürümesini engelleyecek kasılma olması ve şekerinin ifade esnasında 220'ye kadar çıkması üzerine hakimin böyle bir karar aldığını söyledi.

ŞİKE VE SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAK

Avukat Bayraktar, Yıldırım'ın yeni çıkan futbolda şiddet yasası kapsamında ''şike'' suçundan ve ''suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak'' düzenlemesinin yer aldığı TCK'nın 220. maddesine göre mahkemeye çıkarıldığını bildirdi.

Öte yandan, Aziz Yıldırım'ın İstanbul Adliyesinden çıkarılması sırasında yoğun güvenlik önlemi alındığı, Fenerbahçeli taraftarların da slogan attığı gözlendi.

Bu arada, Fenerbahçeli yöneticilerden Ali Koç da, Aziz Yıldırım'ın bulunduğu İstanbul Adliyesi önündeki bir kafeye geldi. Bu sırada orada bekleyen Fenerbahçeli taraftarlar ile Ali Koç'u görüntülemeye çalışan basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Taraftarların bir kısmı Lig TV muhabiri Serhat Canoruç'u darbetti.

AYDINLAR'DAN ZİYARET

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti.

Yıldırım'ın hastaneye getirilmesinden bir süre sonra, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım ve yakınları ile Fenerbahçenin bazı yönetim kurulu üyeleri de hastaneye geldi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da hastaneye gelerek Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti ve sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastaneye gelişinde basın mensuplarına bir açıklamada bulunmayan Aydınlar'ın daha sonra hastanenin arka kapısından çıkarak buradan ayrıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Aziz Yıldırım'ın hastaneye gelmesinin ardından bazı Fenerbahçeli taraftarlar da hastane bahçesinde toplanırken, zaman zaman basın mensuplarıyla görüntü almamaları yönünde tartıştılar.

Taraftarlar zaman zaman takımları lehine tezahüratlar da yaparken, hastanede ve çevresinde çevik kuvvetin yoğun önlem aldığı görüldü.

"ŞİKE"DEN 25 TUTUKLAMA

Bugüne kadar soruşturmada tutuklanananların sayısı 25'e ulaştı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde mahkemeye sevk edilen 20 kişiden Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcu Ümit Karan, futbolcu Korcan Çelikay, Ahmet Çelebi, Yusuf Turallı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcen, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice, Sami Dinç ve Ali Kıratlı tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilmişti.

Mahkemeye sevk edilen Selim Kımıl, Abdulah Karakuz ve Abdullah Eker de dün tutuklanmıştı. İstanbul'daki Beşiktaş Adliyesi'nde Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgulanan 3 şüpheliden Selim Kımıl'ın ''suç örgütü üyeliği'', Abdullah Karakuz ve Abdullah Eker'in de ''silah bulundurmak'' suçundan tutuklandıkları öğrenildi.

Daha öncede şüphelilerden Abdurrahman Yakut, Olgun Peker, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilmişti.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar tutuklu sayısı son tutuklamalarla birlikte 25 kişiye ulaştı.

10 KİŞİ SERBEST

Mahkemeye sevkedilenlerden Doğan Ercan, Mehmet Şen, Cengiz Demiral, Erdem Konyar ve Yavuz Ağırgöl serbest bırakılmıştı.

Önceki gün ise Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk ve Emmanuel Emenike ile Tuğrul Çağrı Özer, Mahmut Boz ve Mustafa Efe ise serbest bırakılmıştı. Emmanuel Emenike hakkında kesin bir delil olmadığı belirtilmişti.

AJANSLAR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aziz Yıldırım Geceyi Hastanede Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement