Bağcılar Kıbrıslı Gazileri Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Bağcılar Kıbrıslı Gazileri Ağırladı

Bağcılar Kıbrıslı Gazileri Ağırladı

Kıbrıslı Gaziler Engelliler Sarayı'na hayran kaldı

28.08.2012 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs gazilerinden Bağcılar'a ziyaret

Bağcılar Belediyesi'nin davetlisi olarak İstanbul'a gelen Kıbrıs Mehmetçik Belediye Başkanı ve beraberindeki gazi ve mücahitlerden oluşan heyet, gezdikleri Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile Engelliler Sarayı'na hayran kaldı.

Mehmetçik Belediye Başkanı Adalıer, iki projenin kadınların ve engellilerin özgüven kazanmalarına büyük katkı sağladığını belirtirken, Asım Çelebi adlı emekli komutan da; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin insanına ne denli değer verdiğini anladım ve bununla gurur duydum" dedi.

Kıbrıs'tan gelen ve aralarında Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer ve Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş ile gazi ve mücahitlerden oluşan 21 kişilik heyet Bağcılar Belediyesi'nin misafiri oldu.

Bursa, Osmangazi'yi ziyaretlerinin ardından 2 günlüğüne Bağcılar'a gelen heyet, önce İstanbul'un tarihi mekanlarını gezdi. Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Miniatürk ve Panaroma 1453 Müzesi'ni gezen Kıbrıslı konuklar, ikinci gün Bağcılar Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Lokman Çağırıcı'nın şehir dışında olması nedeniyle heyeti ağırlayan Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı; kardeş belediye Mehmetçik'in başkanı ile yiğitlik destanına konu olmuş gazileri, mücahitleri Bağcılar'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Adalıer de Bağcılar Belediyesi ile kardeş belediye olduklarında Feyzullah Kıyıklık'ın başkan olduğunu ifade ederek, "Bağcılar'ı dolaşarak belediyeye geldik. Gördük ki, sayın Kıyıklık'ın talebeleri de güzel şeyler yapmış. Kadınların topluma kazandırılması için yapılan Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi çok güzel bir proje. Kadınlarımız burada meslek edinerek özgüven sahibi oluyorlar. Biz de kendi bölgemizde bu tür çalışma yapmayı istiyoruz. Bu tesisi örnek alacağız" dedi.

ENGELLİLER SARAYI'NA HAYRAN KALDILAR

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Subaşı, Adalıer ve Ergüneş'e günün anısına birer plaket verdi. Heyet daha sonra belediyeden Engelliler Sarayı'na geçti. Engelliler için verilen bazı kurs atölyeleri ve terapi havuzunu gezen heyet, hayranlıklarını ifade etti. Başkan Adalıer, gezilen sınıfları ve yüzme havuzunu kendi fotoğraf makinesi ile tek tek çekerek, "Engellileri topluma kazandırmak adına çok önemli bir proje. Engelliler burada aynı zamanda meslek sahibi olarak kendi hayatlarını kazanmayı öğreniyorlar" diye konuştu. Asım Çelebi adlı emekli komutan da; "Engelliler Sarayı'nı gezince Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin insanına ne denli değer verdiğini anladım ve bununla gurur duydum" dedi.

YEMEKTE KIYIKLIK İLE BULUŞTULAR

Kıbrıslı misafirler, Engelliler Sarayı ziyaretinden sonra Osmanlı Konağı'nda İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ile bir araya gelerek yemek yedi. Kıyıklık, yemekte yaptığı konuşmada, "Kıbrıs Cumhuriyeti kuruluş anlaşmalarına göre Cumhurbaşkanı Rum olurken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ise Türk olacaktı. 3 Aralık 1959'da Kıbrıs'ın ilk Cumhurbaşkan Muavini seçilen Dr. Fazıl Küçük siyasette idollerimden biri idi. Rahmetli Küçük ve Rauf Denktaş'ın Kıbrıs halkı için büyük hizmetleri oldu. 1974 yılında milletimizi ezdirmediğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Kıbrıs her zaman bizim gündemimizde. Kıbrıs'ta kavgayı kazandık ama –ekonomik- savaşı kaybettik. O tarihte Türkiye'den gönderilen insanlar eğitimli ve yetişmiş insanlar olsaydı çok daha iyi olurdu. Yine geçmişte kalan yıllarda İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nin birer kampusu de Kıbrıs'a açılabilseydi bir hareketlilik olurdu. Şu an hükümetimiz Kıbrıs'a su götürüyor. Keşke 50 yıl önce götürülebilseydi…" diye konuştu.

Bir mücahit komutanın Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni gezdiklerinde çok duygulandıklarını belirtmesi üzerine Kıyıklık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Dereli'yi telefonla arayarak davetlilere müzenin birer CD'sini istedi.

KIBRIS-TÜRKİYE GENÇLERİNDEN KARŞILIKLI ZİYARET PROJESİ

Heyette bulunanlardan üniversiteli bir genç de; iki ülke gençleri için bu tür kültür ziyaretlerinin karşılıklı olarak düzenlenmesinin çok faydalı olacağını öne sürerek Kıyıklık'tan böyle bir projeye destek talep etti. Kıyıklık da, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği'nin desteğiyle Türk Toplulukları ve Akraba Toplulukları birbiriyle kaynaştırmaya hizmet edecek bir proje sunulması halinde bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ileteceğini ve takipçisi olacağını söyledi.

Yemeğin ardından Kıbrıslı mücahit ve gaziler Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket etti ve 21.00 uçağı ile ülkelerine döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bağcılar Kıbrıslı Gazileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement