Bahar Havası Amasra'da Turizmi Hareketlendirdi - Son Dakika
Güncel

Bahar Havası Amasra'da Turizmi Hareketlendirdi

Bahar Havası Amasra\'da Turizmi Hareketlendirdi

Karadeniz'in Antalyası olarak anılan Amasra'da, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olması turist sayısını arttırdı.

19.02.2014 12:20  Güncelleme: 12:35

Denizi, tarihi eserleri ve doğa güzellikleriyle "Karadeniz'in Antalyası" olarak anılan Amasra ilçesinde, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olması kış aylarında çok düşen  turist sayısını arttırdı.

Helenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu Amasra, bakir koyları, tertemiz kumları, az dalgalı suları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Özellik yaz mevsiminde turist ağırlığı yaşanan Amasra'nın, sıcak havalar dolayısıyla çok sayıda ziyaretçinin ilgisi çekmesi turizmcileri ve esnafı sevindiriyor.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminde hiç yaşanmayan yoğunluğun ilçede görüldüğü söyledi.

En yakın sahili olması nedeniyle özellikle Ankara'dan yoğun ziyaretçi ağırladıklarını anlatan Timur, "Nüfusu 6 bin 500 olan Amasra'da günübirlik ziyaretçi sayımız 4-5 bine ulaşıyor. Özellikle Amasra Kalesi, Tavşan Adası ve Çekiciler Çarşısı gibi tarihi ve turistik yerleri gören misafirler, gün batımında balık ve salata ziyafetiyle tatil günlerini taçlandırıyor" dedi.

Timur,  Amasra'nın doğayla baş başa kalınabilecek, dalga ve martı sesleriyle tarihin içinde yolculuğa çıkılabilecek en uygun yerlerden biri olduğunu vurgulayarak,  şunları kaydetti:

"İlçemiz sadece deniz, kum güneş turizmiyle değil, doğası, doğal yaşamı, insanların köy ürünleriyle buluşabildiği bir yer olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kış mevsime rağmen havaların sıcak olması ilçemizde turist hareketliliği sağlıyor. Bundan dolayı da kışın kapanan veya personelden tasarrufa giden birçok balıkçı lokantası da aynı personel sayısıyla hizmet vermeye devam ediyor. Tabi kuraklık endişesi nedeniyle temennimiz, havaların mevsim normallerine dönmesidir." - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahar Havası Amasra'da Turizmi Hareketlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement