Bakan Çağlayan Tuzla'da... - Son Dakika
Güncel

Bakan Çağlayan Tuzla'da...

Bakan Çağlayan Tuzla\'da...

"hiçbir İşveren Bırakın İşçisinin Başına Bir Şey Gelmesini, Hiçbir Canlının Başına Bir Şey Gelmesini İstemez. Bu, İlk Olarak Kanuni Sorumluluk, Bir Kere Vicdani Sorumluluk"

16.07.2010 17:39

"Hiçbir işveren bırakın işçisinin başına bir şey gelmesini, hiçbir canlının başına bir şey gelmesini istemez. Bu, ilk olarak kanuni sorumluluk, bir kere vicdani sorumluluk"

"Gerekli tedbiri almayanları bunların dışında tutarak söylüyorum. Dileriz ki, kazalar hiçbir zaman yaşanmasın ama bu sektörün daha çok yol alması gerekiyor"

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Gisan Tersanesinde Altınbaş Holding için inşaa edilen "Ruby-T" isimli geminin denize indirilmesi törenine katıldı.

Törende konuşan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, denizcilik sektörünün çöküntü içinde olduğunu ve önümüzdeki yıllar için sipariş alamadıklarını kaydetti.

Bakan Çağlayan da, "Türk gemi inşaa sektörünün gelişmesinden endişe duyan birçok dış gücün tahrikiyle sektör hak etmediği problemlerle karşılaştı"

Çağlayan şunları dile getirdi: "Bugüne kadar yaptığım icraatlarla değil, denizcilik sektörüne verdiğim desteklerden dolayı adeta linç edilmek üzere bir gazetede manşetten girdim. Hiçbir şey benim fikrimi değiştiremez. Ben bu sektöre 35 senemi verdim. İşçilikle, Sanayi Odası başkanlığıyla, bakanlıkla 35 sene bu işin mektebinden geldim. Hiç kimse uzaktan, hariçten gazel okumasın. Biz birbirimizi biliriz. Ben üreticinin, sanayicinin gözünden ne dediğini anlarım."

İŞVEREN, HİÇBİR CANLININ BAŞINA BİR ŞEY GELMESİNİ İSTEMEZ

İş kazlarına da değinen Çağlayan "Eksiklikler, yanlışlıklar olabilir. Hiçbir işveren bırakın işçisinin başına bir şey gelmesini, hiçbir canlının başına bir şey gelmesini istemez. Bu, ilk olarak kanuni sorumluluk, bir kere vicdani sorumluluk, Allah'tan korkan kul hakkına inanan herkes bunun altına imzasını koyar. Gerekli tedbiri almayanları bunların dışında tutarak söylüyorum. Dileriz ki, kazalar hiçbir zaman yaşanmasın ama bu sektörün daha çok yol alması gerekiyor" dedi.

Türkiye'deki dalgalı kur rejimiyle ilgili olarak kimi zaman kendisine eleştiriler yapıldığını da sözlerine ekleyen Çağlayan, "Kur meselesi denince benim bam telime basılıyor. Zurnanın zırt dediği yer işte orası. İhracatımız ve ihracatçımız çapraz ateş altındadır. Gazetelerde okuyorum, dinliyorum televizyonlarda, herkes ahkam kesiyor, be mübarek kardeşim ben bugüne kadar kur rejimiyle ilgili tek kelime ettim mi? Bugün dalgalı kur sistemi benimsenmiştir ve bu konuda herhangi bir şey olması söz konusu değildir. Benim bahsettiğim şey şudur, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun bugüne kadar, sekiz yıldır hatalı yönetiminden dolayı kur baskı altında kalmış sekiz yıl önceki bir dolar karşılığı bugün yine sekiz yıl önceki bir dolar karşılığıdır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çağlayan Tuzla'da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement