Bakan Çelik, Güney Kore Ticaret Bakanı Bark ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik, Güney Kore Ticaret Bakanı Bark ile Bir Araya Geldi

Bakan Çelik, Güney Kore Ticaret Bakanı Bark ile Bir Araya Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark'ın 60.doğum gününü kutlayarak sürpriz yaptı.

01.08.2012 16:09

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark'ın 60. doğum gününü kutlayarak sürpriz yaptı. Koreli Bakan, "Şu an 60. doğum günüm olduğunu saklamaya çalışıyorum çünkü çok daha gencim" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Güney Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı binasında bir araya geldi. Görüşmeye SGK Başkanı Fatih Acar da katıldı. Görüşmenin sonunda iki ülke arasında sosyal güvenlik alanında işbirliği anlaşması imzalandı. Bakan Çelik, bugün önemli bir anlaşmayı birlikte imzalayacaklarını belirterek, "İki ülke her ne kadar coğrafi olarak uzak olsalar da yaşanan Kore Savaşı neticesinde kalben yakın iki ülke halkıyız" dedi.

Güney Kore ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin 52. yılını doldurduğuna işaret eden Çelik, imzalanan sosyal güvenlik anlaşmasının her iki ülkede de halkların güvence altına alınması açısından derece önemli olduğunu kaydetti. Çelik, Türkiye'nin bugüne kadar 28 ülke ile sosyal güvenlik anlaşması imzaladığını belirtti.

Öte yandan Bakan Çelik, Bakan Bark'ın bugün doğum günü olduğunu dile getirerek, kendisine uzun ömür diledi. Bakan Bark ise, "Ankara'ya gelip doğum günümün kutlanacağını hiç tahmin etmemiştim. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Güney Kore'de eskiden 60. doğum gününün özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Çünkü o zamanlarda 60 yaşına kadar yaşamak çok zor bir şeydi. Fakat şu an 60. doğum günüm olduğunu saklamaya çalışıyorum çünkü çok daha gencim" şeklinde konuştu.

"TÜM KORE HALKI TÜRKİYE'NİN KORE SAVAŞI'NDA GÖSTERDİĞİ FEDAKARLIĞI HATIRLIYOR"

Güney Kore Ticaret Bakanı Bark ise, Ankara'ya ilk kez ziyarette bulunduğunu anlatarak, Türk misafirperverliği için teşekkür etti. "Ben dahil olmak üzere tüm Kore halkı, her zaman Türkiye'nin Kore Savaşı'nda gösterdiği fedakarlığı hatırlıyor" diyen Bark, iki ülke halkının sadece spor alanında değil birçok alanda işbirliği içerisinde olması gerektiğini dile getirdi.

Açıklamaların ardından Çelik, Bakan Bark'a çini tabak hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik, Güney Kore Ticaret Bakanı Bark ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement