Bakan Davutoğlu Estonya Yolcusu - Son Dakika
Güncel

Bakan Davutoğlu Estonya Yolcusu

Bakan Davutoğlu Estonya Yolcusu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet'in daveti üzerine, 11 Mayıs 2012 tarihinde Estonya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet'in daveti üzerine, 11...

09.05.2012 19:24

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet'in daveti üzerine, 1 1 Mayıs 2012 tarihinde Estonya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet'in daveti üzerine, 11 Mayıs 2012 tarihinde Estonya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Davutoğlu'nun, ziyareti sırasında Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ve Estonya Başbakanı Andrus Ansip tarafından kabul edileceği, Dışişleri Bakanı Urmas Paet ile de görüşmelerde bulunacağı ifade edildi.

Görüşmelerde, Türkiye-Estonya ikili ilişkileri, Türkiye'nin AB üyelik süreci ve Kıbrıs sorunu ele alınacağı, NATO konuları ile güncel bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulacağı ifade edile açıklamada şöyle devam edildi:

"Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu bu vesileyle, her yıl Estonya'nın 2. Cumhurbaşkanı anısına düzenlenen Lennart Meri uluslararası konferansının Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves'in evsahipliğini yapacağı açılış yemeğinde bir de konuşma yapacaktır.

Söz konusu ziyaret, Türkiye ve Estonya arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin her alanda daha da ileri taşınması iradesinin bir kez daha ortaya konulması bakımından önemli bir fırsat teşkil edecektir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Davutoğlu Estonya Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement