Bakan Fatma Şahin: Erkeklerde Zihinsel Dönüşüm Çok Önemli - Son Dakika
Güncel

Bakan Fatma Şahin: Erkeklerde Zihinsel Dönüşüm Çok Önemli

Bakan Fatma Şahin: Erkeklerde Zihinsel Dönüşüm Çok Önemli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti'nin kuruluşunun 10'uncu yıldönümü etkinliklerine katılmak ve bir dizi resmi ziyaretlerde bulunmak için Ordu'ya geldi.

14.08.2011 15:32

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti'nin kuruluşunun 10'uncu yıldönümü etkinliklerine katılmak ve bir dizi resmi ziyaretlerde bulunmak için Ordu'ya geldi. Bakan Şahin, kadına şiddet konusunda erkeklerde zihinsel dönüşümün önemli olduğunu söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatihhan Ünal ile Harun Çakır tarafından Gülyalı Beldesi'nde karşılanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ordu- Giresun Havaalanı inşaatın da inceleme yaptı. Ardından Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etmek isteyen Bakan Şahin'i vilayet binasını önünde hafta sonu olmasına rağmen çok sayıda görevli uzun kuyruk oluşturarak karşıladı. Vali Orhan Düzgün'den kent hakında bilgi alan Bakan Şahin, bir yandan ülkenin ekonomik kalkınmasını tamamlamaya çalışırken, diğer taraftan daha özgür bir Türkiye için mücadele ettiklerinin söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakanı Fatma Şahin, bakanlığının görev alanları hakkında bilgi vererek, şöyle dedi:

"Bakanlığım bünyesindeki görev alanı içerisinde sosyal restorasyon, yani sosyal politikada bireyin mutluluğu, huzuru, barışı ve toplumun huzur ve barışı için çok önemli bir görev alanını temsil ediyor. Çünkü ekonomik kalkınmayı, kişi başına düşen milli geliri de dönüp baktığımız zaman insanımızın mutluluğu ve huzuru için istiyoruz. Ama bunu sosyal politikalarla desteklemediğiniz zaman, tamamlamadığınız zaman bir takım şeylerin eksik kaldığını da bildik. O yüzden Bu 10 yıllık süre içerisinde bir taraftar dezavantajlı gruplar dediğimiz kimsesiz çocuklar, bir taraftan yaşlılarımız, engenli vatandaşlarımız gibi toplumun dezavantajlı gruplarını birinci sınıf vatandaş yapmak için neler yapmak gerekiyor bunun gayreti içinde olduk. "

Ailelerin güçlenmesini çok önemsediklerini dile getiren Bakan Şahin, yoksulluk nedeniyle çocuklarını yuvalara bırakmak zorunda kalan ailelere mali destek verip, onlarla birlikte kalmalarını sağladıklarını söyledi. Özürlüler ile ilgili yasayı AK Parti hükümetinin yaptığını belirtip, "Herkes özürlü olabilir. Hayatın hiçbir garantisi yok. Dolayısıyla empati yaparak böyle olan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için iki şeyi çok önemsiyoruz. Bir tanesi özürlü istihdamı, ikincisi ulaşılabilirlilik. Bütün şehirlerimizde bunu başarmak zorundayız. Özürlü bir insanın istediği yere gidebilmesi için şehrin alt yapısının ona göre dizayn edilmesi lazım. Yerel yönetimlerde bu çok net şekilde belirtilmiş olmasına rağmen birçok ilimizde hala çok eksiğimiz var. Biz ulaşılabilirliliği 2012'de öne çekeceğiz" diye konuştu.

"KADINA ŞİDDETLE TOPYEKÜN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'de kadına şiddet olaylarına da değinirken bununla ilgili topyekün mücadele edeceklerini söyledi. Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Töre ve Namus Cinayetlerini Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptım. Bütün kesimlerle bir araya geldik. Aşiret reisleri, sığınma evindeki kadınlarla da, cezaevindeki erkeklerle de görüştük. Sorunun tek bir boyutlu olmadığını, birçok değişkeninin tek tek kontrol edildiği zaman topyekün bir seferberlikle sorunun çözülmesi gerektiğini biliyoruz. Özellikle kadına yönelik Ailenin Korunması Kanunu'nda, bir takım eksiklikler olduğunu gördük. İşin yasal boyutu önemli. Koruyucu önleyici tedbirlere bakmamız lazım. Bugün bu olayların olduğu aile yapılarına baktığımız zaman birbirlerine daha çok benzeyen yapılarda daha çok olduğunu görülüyor. "

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kadına şiddet konusunda erkeklerdeki dönüşüme dikkati çekerek, erkeklerdeki zihinsel dönüşümün çok önemli olduğunu, kadın-erkek için yaşamın ortak olduğunu ifade ederken, "Nimeti de külfeti de birlikte paylaşıp hayatı sevgiyle çoğaltarak paylaşmak varken şiddet neden oluyor? İletişimsizlikten oluyor. İnsanlar birbiriyle konuşamadığı zaman veya çaresizlikten oluyor. O yüzden bunu bir takım tedbirlerle daha sosyolojik ve psikolojik yönden bu olayların olmasını önleyecek tedbirleri hayata geçirmek durumundayız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin daha sonra Ordu Valisi Orhan Düzgün, milletvekilleri ve ilçe kaymakamlarıyla birlikte toplantı yaptı. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Fatma Şahin: Erkeklerde Zihinsel Dönüşüm Çok Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement