Balıkesir 33 Aydını Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir 33 Aydını Unutmadı

Balıkesir 33 Aydını Unutmadı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen 33 aydın, Balıkesir'de de anıldı.

02.07.2012 15:13

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen 33 aydın, Balıkesir'de de anıldı.

Hacı Bektaşi Veli Derneği Balıkesir Şubesi'nin düzenlediği anma etkinlikleri saat 10.00'da Sivas'ta yaşamını kaybeden İnci Türk'ün Balya'daki mezarı başında törenle başladı. Balıkesir'den Sivas'a giden halk oyunları ekibinde bulunan ve katliamda vefat eden İnci Türk'ün mezarı başında şiirler okundu, türküler söylendi. Saat 13.00'te de Balıkesir'de Yeşilli Meydanı'nda gerçekleştirilen anma etkinliği yine Hacı Bektaşi Veli Derneği öncülüğünde gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP, BAÇEV, KESK gibi kuruluşlar da katıldı. Vatandaşlar, 33 aydının fotoğrafları ile 'Bu suskunluğumuz sessiz çığlığımızdır' yazılı pankartlar taşıdı, 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek' diye slogan attı.

Basın açıklamasını okuyan dernek yöneticisi Dr. Mehmet Ali Çiçek, 19 yıl önce Sivas'ta bir insanlık suçu işlendiğini anımsatırken, insanlık suçunda zaman aşımı diye bir şeyin sözkonusu olamayacağını dile getirdi. Çiçek, "Ancak eli kanlı katiller zaman aşımı ile ödüllendirildiler. Bu karar ciğerimizi bir kez daha yaktı. Ordu'da, Fatsa'da, Maraş'ta, Pazarcık'ta, Malatya'da, Çorum'da, Ankara Bahçelievler'de, İstanbul Gazi Mahallesi'nde ve en son Madımak'ta katledilen binlerce canın acıları yüreğimizde. Bu ateş ancak katliamların, faili meçhul cinayetlerin gerçek faillerinin bulunarak adalet önüne çıkarılması ve cezalandırılması ile bir nebze sönecektir. Aksi halde biz, acımızı bal eyleriz, dişimizi sıkar ve gerçek katillerden hesap soracağımız günü sabırla bekleriz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Madımak otel binasının müze, cemevlerinin ibadethane olacağını söyleyen Çiçek, sözlerini, "Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti" diyerek bitirdi.

Polisin önlemler aldığı ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylem konuşmaların ardından sona erdi.

ADD Balıkesir Şubesi Başkanı Necati Bilgetürk, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu, CHP Merkez İlçe başkanı Yaşar Evci, Eğitim-Sen de yaptıkları yazılı açıklamalarla 33 aydını andı. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir 33 Aydını Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement