Balkan Ülkelerinden Gelen Öğrencileri Ağırlandı - Son Dakika
Güncel

Balkan Ülkelerinden Gelen Öğrencileri Ağırlandı

Balkan Ülkelerinden Gelen Öğrencileri Ağırlandı

Elazığ'a gelen öğrenciler Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu ziyaret ettiler.

05.10.2012 16:39

"Bulgaristan Kovancılar'dan Elazığ Kovancılar'a" programı kapsamında Elazığ'a gelen öğrenciler Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu ziyaret ettiler.

Manas Yayıncılık tarafından organize edilen "Bulgaristan Kovancılar'dan Elazığ Kovancılar'a" programı 5-6 Ekim tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında eğitimlerini Türkiye'de devam ettiren Balkan kökenli öğrencilerden oluşan bir heyet ile program destekçilerinden Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Abdullah Uluyurt, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile bir araya geldiler. Ziyarette Manas Yayıncılık temsilcileri Bedrettin Keleştimur ile Şener Bulut'ta bulundu.

Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Abdullah Uluyurt, "Balkan ülkelerinden ülkemize gelerek eğitimlerini devam ettiren öğrencilerimizle sizlerin ziyaretine geldik. Amacımız bu kardeşliği ömür boyu sürdürmektir. Ekibimizde Kosova, Bulgaristan'dan öğrencilerimiz bulunmakta. Mamuşa ile kardeş vilayet olduğunuzu biliyoruz. Bu birlikteliği başlattığınız için teşekkür ediyoruz." Dedi.

Ziyarette bir değerlendirmede bulunan Kosovalı öğrenci Süer Çelina şunları söyledi: "Kosova'nın Prizren kentinden geldik. Mamuşa ilimizle kardeş belediye olduğunuzu biliyorum. Bizi makamınızda ağırladığınız için teşekkür ediyorum."

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi:

"Sizleri doğunun inci vilayeti Elazığ'da görmekten dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim. Her iki ülke arasında dostluğu pekiştirmek adına bu tür programlar oldukça önemlidir. Geçtiğimiz aylarda bizlerde Kosova'ya bir ziyaret gerçekleştirerek oradaki kardeşlerimizle bir araya geldik. Orada bir cami ziyaretinde Kosovalı bir kardeşimiz Türkiye'de kar yağsa bizlerde üşürüz ifadesi bizi oldukça duygulandırmıştı. Bu vesileyle bizleri ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum."

Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Abdullah Uluyurt, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Selmanoğlu, Uluyurt'un bu nazik davranışından dolayı kendilerine teşekkür etti ve yöresel sekiz köşe şapka hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balkan Ülkelerinden Gelen Öğrencileri Ağırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement