Balyoz'da Tuğgeneral Hakan Akkoç'un da Cezası Bozuldu - Son Dakika
Güncel

Balyoz'da Tuğgeneral Hakan Akkoç'un da Cezası Bozuldu

Balyoz\'da Tuğgeneral Hakan Akkoç\'un da Cezası Bozuldu

Başbakan'ın ''Yurt dışından gelip teslim oldu, bu inceliktir.'' dediği Balyoz hükümlüsü Tuğgeneral'in cezası bozuldu ve tahliyesi kararlaştırıldı.

10.10.2013 07:41  Güncelleme: 10:33

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Darbe Planı hakkındaki kararını açıkladı.Yargıtay, 237 sanık hakkında verilen mahkumiyet ve 34 sanık hakkında verilen beraat kararlarını onadı. 63 sanık hakkındaki tutuklama kararını bozdu. 88 sanık hakkında ise tahliye kararı verildi.

BAŞBAKAN: YURT DIŞINDAN GELİP TESLİM OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun tutukluluğu eleştirirken ''NATO görevini bıraktı, yurt dışından gelip teslim oldu, bu inceliktir'' dediği ve Balyoz davasından 16 yıla mahkum olan Tuğgeneral Hakan Akkoç'un cezası da bozuldu.

Yargıtay, 34 sanık hakkında verilen beraat kararını onaylarken, 25 sanık hakkındaki mahkumiyet kararını yeterli delil olmadığı, 63 sanık hakkındaki mahkumiyeti ise ''Eylemlerinin anlaşma kapsamında kalması'' nedeniyle bozdu. Bu sanıklardan tutuklu olanların tahliyelerine karar verildi.

NATO'DA GÖREV ALDI

Hakkındaki 16 yıllık mahkumiyet kararı bozulanlar arasındaTuğgeneral Hakan Akkoç da bulunuyor. Akkoç, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanıyken, üçlü kararnameyle NATO Uluslararası Askeri Karargah Lojistik ve Kaynaklar Başkan Yardımcılığına atandı. Belçika'da, NATO karargahında görev aldı.

"TUTUKSUZ YARGILANMALIYDI"

Akkoç, adı Balyoz belgelerinden çıkınca hakkındaki yakalama kararı üzerine 2011 Şubat ayında Türkiye'ye gelerek ifade verdi. Seminere katılmadığını ispatladı, ancak tutuklandı. Türkiye de NATO'da ilk kez elde ettiği bu koltuğu kaybetti. Başbakan Erdoğan, uzun tutukluluk süreleriyle ilgili konuşmasında "NATO'daki görevini bırakıp gelip teslim oldu. Bu inceliktir, tutuksuz yargılanmalıydı." sözleriyle Akkoç'u işaret etmişti.




Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Balyoz'da Tuğgeneral Hakan Akkoç'un da Cezası Bozuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement