Başbakanlık'taki Dinleme Cihazı Raporu Savcılıkta - Son Dakika
Güncel

Başbakanlık'taki Dinleme Cihazı Raporu Savcılıkta

Başbakanlık\'taki Dinleme Cihazı Raporu Savcılıkta

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun dinleme cihazı raporu savcılığa sunuldu.

31.01.2014 12:14  Güncelleme: 14:24

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın, Başbakanlık Resmi Konutu ve Keçiören'deki evinde priz içerisine yerleştirilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmasında son aşamaya gelmiş, detaylı ve kapsamlı bir çalışma yürüten Teftiş Kurulu, konuya ilişkin bir de rapor hazırlamıştı. 

DOSYA TMK SAVCILIĞINDA

Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun hazırladığı rapor, Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesiyle görevli başsavcı vekilliğine gönderildi. Memur suçları bölümünde yürütülen soruşturma da “Casusluk şüphesiyle” görevsizlik kararı vererek dosyayı TMK savcılığına gönderdi.

ÜÇ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ 

Hükümet, özel yetkili mahkemeleri ve TMK’yı kaldırma hazırlığı yaparken Başbakan’ın çalışma ofisinde bulunan böcek ile ilgili soruşturma ve rapor ise TMK Başsavcı vekilliğine ulaştı. Şubat 2012’de dinleme olayının ortaya çıkmasıyla başlatılan soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu yürütüyordu. Ancak bu soruşturmanın da memur suçlarından alınarak, TMK savcılığına gönderildiği bildirildi.

Soruşturmanın, “Devletin güvenliğine karşı işlenen suç” kapsamında olduğu ve casusluk şüphesiyle geçen hafta  TMK Başsavcı vekilliğine iletildiği bildirildi. TMK Başsavcıvekilliği de soruşturma için 3 savcıyı görevlendirdi. Teftiş Kurulu’nun raporu 3 klasörden oluşurken, savcılığın elinde şu ana kadar böcekle ilgili toplam 8 klasör bulunduğu öğrenildi. 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Teftiş Kurulu’nun hazırladığı raporun içeriğine dair bazı bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağı belirtiliyor. 


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakanlık'taki Dinleme Cihazı Raporu Savcılıkta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • erdal: 17 aralık cemaatın basbakana operasyonudur... bu dınlemelerde cemaatın işi herkez biliyor ucu cemaate dokunacak... bu yuzden 17 aralık savcıları nasıl uygun zamanı bekledıyse bu turseylerde belketıldı... hazırlansın cemaat uyelerı yakında balyoz ergenekon ve 28 subat davalarında sizlerde olacaksınız:) 10 14 Yanıtla

Advertisement