Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları 13 oyun, Devlet Opera ve Balesi 4 eserle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

31.01.2013 10:04  Güncelleme: 09:58

Devlet Tiyatroları 13 oyun, Devlet Opera ve Balesi 4 eserle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

"A"dan Z'ye Çocuk Müzikali", 3 Şubat'ta ilk kez sahnelenecek.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), yarın ve 3 Şubat'ta Ankara ve Eskişehir'de konser verecek. Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası olan, yurt içinde ve dışında konserler veren DÇSO'ya piyanist Gülsin Onay eşlik edecek.

İlizyonist Jason Andrews, 1-3 Şubat tarihleri arasında Congresium Ankara'da gösteri sunacak.

Başkentte bu hafta görülebilecek bazı kültür sanat etkinlikleri şunlar:

-Tiyatrolar-

Akün Sahnesi:

"33 Varyasyon", 3 Şubat'a kadar seyredilebilecek. İskender Altın'ın yönettiği, Moises Kaufman'ın yazdığı oyunda Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı, Tunç Yıldırım rol alıyor.

"Bir Delinin Hatıra Defteri", 5-6 Ocak'ta sahnelenecek. Erdal Beşikçioğlu'nun performansıyla Cem Emüler'in yönetmenliğindeki eser, Rus yazar Gogol'un aynı adlı hikayesinden uyarlandı.

Altındağ Tiyatrosu:

Semih Sergen'in yazıp yönettiği "Bir Hilal Uğruna", 3 Şubat'a kadar seyirciyle buluşacak.

"Sinek Kadar Kocam Olsun", 5-6 Şubat'ta izlenebilecek.

Büyük Tiyatro:

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Hürrem Sultan", 1-3 ve 5 Şubat'ta görülebilecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Işıl Kasapoğlu'nun yönetiği "Cyrano de Bergarac" hafta boyunca temsil verecek. Edmond Rostand'ın yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirdiği oyunda Durukan Ordu, Zeynep Yasa, İrfan Kılınç, İsmet Numanoğlu ve Edip Tümerkan rol alıyor.

Küçük Tiyatro:

"Soğuk Bir Berlin Gecesi", bugün, yarın ve 2 Şubat'ta sahnelenecek.

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan", 3 Şubat'ta temsil verecek.

"Ben Ödüyorum" 5-6 Şubat'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Oda Tiyatrosu:

"Euridice'nin Elleri" bugün, yarın ve cumartesi günü tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Uğur Çavuşoğlu'nun rol aldığı oyunda aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların evliliklerinin nasıl iflasa sürüklendiği anlatılıyor.

"Krem Karamel", 5-6 Şubat'ta temsil verecek.

Stüdyo Sahne:

Rick Clevelen'in yazdığı, İlham Yazar'ın yönettiği "Jerry ve Tom" ise yarın, 3 ve 5 Şubat'ta sahnelenecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Brecht'in yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Cesaret Ana ve Çocukları" bugün, 2 ve 6 Şubat'ta görülebilecek. Savaştan ekmeğini çıkarmaya çalışan Cesaret Ana'nın üç çocuğunu savaşa kaptırmama çabasını anlatılıyor.

Şinasi Sahnesi:

"Yastık Adam" bugün, yarın, 2 ve 3 Şubat'ta temsil verecek.

-Opera-Bale-

Opera Sahnesi: Osmanlı sarayındaki iktidar mücadelesi ve harem entrikalarının anlatıldığı "Harem" balesi bugün izlenebilecek.

"Karyağdı Hatun" operası, 2 Şubat'ta temsil verecek.

Leyla Gencer Sahnesi: "A"dan Z'ye Çocuk Müzikali", 3 Şubat'ta ilk kez sahnelenecek. Melih Seskır'ın müzikleri, Dilek Kangıl'ın metinleri ve Gülce Çelik Erdoğan'ın rejisiyle küçük sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak müzikal, eğitim için ellerinden gelen çabayı gösteren Ahmet ve Ayça'yı konu alıyor.

Operet Sahnesi: Müzikal komedi "Bir Tenor Aranıyor", 3 Şubat'ta izlenebilecek.

-CSO-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün ve yarın Tataristan Haftası kutlamalı kapsamında CSO Konser Salonu'nda saat 20.00'de şef Nikolay Alexiev yönetiminde, İlian Garnetz eşliğinde konser verecek. Gecede Felix Mendelssohn

"Fingal Mağaraları" ve "Keman Konçertosu mi minör op.64" ile Modest Petroviç Musorski "Bir Sergiden Tablolar" besteleri icra edilecek.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), yarın ve 3 Şubat'ta Ankara ve Eskişehir'de konser verecek.

Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası olan, yurt içinde ve dışında konserler veren DÇSO'ya piyanist Gülsin Onay eşlik edecek. Şefliğini ve genel müzik direktörlüğünü Rengim Gökmen'in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO, Ankara Bilkent Konser Salonu'nda yarın, 3 Şubat'ta da CSO Konser Salonu'nda sahne alacak.

-BSO-

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 2 Şubat'ta, Bilkent Konser Salonu'nda saat 20.00'de Bujor Hoinic yönetiminde konser verecek. Hande Dalkılıç'ın piyanoda sahne alacağı etkinlikte M. de Falla "İspanya Bahçelerinde Geceler, piyano ve orkestra için", E. Napravnik "Rus Fantezisi, piyano ve orkestra için,Si minör Op.39", G.Enescu "Senfoni No.1,Mi bemol majör Op.13" eserleri icra edilecek.

-CerModern-

StüdyoCer'in genel sanat yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, genç oyuncularla başlattığı serüvenine "Mojo" ile devam ediyor.

Sıra dışı anlatımıyla başkentli tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak, Jez Butterworth'un kaleminden çıkan ve kara komedi örneklerinden biri olan Mojo, sıra dışı ve dolaysız anlatımıyla seyirciyi oyunun içine çekerek seyircilerin bedensel ve zihinsel duyumsamalarını öne çıkarıyor.

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement