Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bayırbucak Türkmenlerine yardım Yardım tırından görüntüler Açıklamaları Duaların yapılması Tırın hareket etmesi Bayırbucak Türkmenlerine yardım Afyonkarahisar'da İHH ve STK'lar tarafından toplanan gıda ve yardım malzemeleri, Bayır Bucak Türkmenlerine gönderildi Afyonkarahisar'da İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından toplanan gıda ve yardım malzemeleri Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere gönderildi.

02.03.2016 21:14

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Yardım tırından görüntüler

Açıklamaları

Duaların yapılması

Tırın hareket etmesi Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Afyonkarahisar'da İHH ve STK'lar tarafından toplanan gıda ve yardım malzemeleri, Bayır Bucak Türkmenlerine gönderildi

Afyonkarahisar'da İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından toplanan gıda ve yardım malzemeleri Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere gönderildi.

İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk düzenlenen törende, 6 yıldır Suriye'de devam eden savaştan Bayırbucak Türkmenlerinin ve masum Suriyelilerin mağdur olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren 20'yi aşkın STK'nın topladığı yardımlarla bugüne kadar 8 tır dolusu yardım malzemesi gönderdiklerini aktaran Ertürk, "Bugün burada 2 tır dolusu gıda ve yardım malzemelerini göndermek için toplandık. 2 tırda toplam 30 ton un, 6 ton kuru bakliyat, 50 adet battaniye, 100 koli kıyafet ve 640 çuval patates bulunuyor" şeklinde konuştu.

Gönderilen 11'inci tırın Nevşehir'deki patates deposunda yüklenerek yola çıkarıldığını belirten Ertürk, şunları kaydetti:

"Gönderilen malzemeler Hatay'daki İHH yardım merkezinden Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak. Dertliyiz, kederliyiz ve hüzünlüyüz. Biliyoruz ki gözünü petrol, para ve dünya malı bürümüş bu müstekbirlerin gerek ülkemizi bölmek gerekse İslam dünyası üzerinde hakimiyet kurmak için ortaya koydukları oyunları görüyoruz. Allah bu yardımları muhtaç insanlara ulaştırmayı nasip etsin."

Gıda ve yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır, Afyonkarahisar- Konya karayolunun kesiştiği Şuhut kavşağında düzenlenen törenin ardından dualarla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • onur: isitci lere sila gidiyor 0 0 Yanıtla

Advertisement