'Bayraktar' Kore Gazisi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

'Bayraktar' Kore Gazisi Toprağa Verildi

\'Bayraktar\' Kore Gazisi Toprağa Verildi

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, 82 yaşında solunum yetmezliğinden yaşamını yitiren Kore gazisi İzzet Tuzer, son yolculuğuna uğurlandı.

22.02.2013 16:11

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, 82 yaşında solunum yetmezliğinden yaşamını yitiren Kore gazisi İzzet Tuzer, son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Kore gazisi İzzet Tuzer, dün saat 23.30 sıralarında, Şevketiye Mahallesi'ndeki evinde solum yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Milas'taki resmi törenlerde hep Türk bayrağını taşıdığı için "Bayraktar" olarak tanınan dört çocuk babası Tuzer için bugün öğlen Ağa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Milas Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Hasan Hüseyin Kanbur, Muğla eski Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Sağlıcak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban, Kore ve Kıbrıs gazileri ile Tuzer'in yakınları katıldı.

Geçtiğimiz aylarda kalp krizi de geçirdiği öğrenilen Tuzer'in Türk bayrağına sarılı cenazesi kılınan namazın ardında bir süre omuzlarda taşınarak Milas Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Üzüntülerinin büyük olduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban, "Tuzer'in ölümüyle derneğimize kayıtlı Kore Gazisi sayısı 40'a düştü. Tuzer, 1951 yılında ikinci kafile olarak Kore'ye gitmiş, şubemizin kurulmasında öncülük etmiş, kurucu üyelerimizdendi. Bütün törenlerde Türk bayrağını kendisi taşırdı. Tüm arkadaşları ve çevresi tarafından çok sevilirdi. Uzun zamandan beri solunum rahatsızlığı vardı. Bu yüzden de kendisini kaybettik. Tüm sevenlerinin başı sağolsun" dedi. - Muğla/ Milas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bayraktar' Kore Gazisi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement