Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması

"Demokrasinin gereği olan sandığa sahip çıkılmasını istiyoruz.

27.03.2014 12:52

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin milli iradenin tecelli edeceği seçimler olacağını belirterek, "Demokrasinin gereği olan sandığa sahip çıkılmasını istiyoruz. Sandıktan çıkan sonuca da herkesin saygı duyarak sahip çıkılmasını istiyoruz. Büyük Türkiye'yi hazmedemeyenler var" dedi.

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği'ni ziyaret eden Turbay, yaptığı açıklamada, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde sandığa gölge düşürülmemesini istedi.

"Yerel seçimler, yerel seçim havasından çıktı" diyen Turbay, tüm sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları sandığa sahip çıkmaya çağırdı. Mahalli seçimlerin her seçim olduğu gibi yine milli iradenin tecelli edeceği seçimler olacağına işaret eden Turbay, "Türkiye'nin demokrasisine müdahale etmek isteyenler var. Milli iradenin tecelli edeceği tek yer sandıktır. Demokrasinin gereği olan sandığa sahip çıkılmasını istiyoruz. Daha fazla demokrasi istiyorsak sandığa sahip çıkacağız, sandıklardan çıkan sonuca da saygı duyacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin huzurunu, milletin değerlerini ön planda tutan bir sendika olduklarını ifade eden Turbay, şunları söyledi:

"Bu seçim yerel seçim havasından çıkarıldı. Hiç kimse projelerinden, seçilmesi halinde hangi hizmeti vereceğinden bahsetmiyor. Herkes kendi durumunu 'var olma ya da yok olma' durumuna getirmiştir. Biz ülkemizin sağduyusuna güveniyoruz. Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenler, Türkiye'yi karanlıklara çekmek isteyenler bir gün yanındakileri, en sevdiklerini kaybedebilirler. Biz her seçimde olduğu gibi bu seçimde de ülkemizin geleceğinden yanayız."

Mısır'da seçimle işbaşına gelen yönetimi darbe ile devirenlerin şimdi de hukuk katliamına imza attığını belirten Turbay, "Mısır'da 1 dakikada 26 kişinin idamına karar vererek rekorlar kitabına giren anlayışa, bize demokrasi dersi vermeye çalışan batının sesi çıkmıyor. Mazlum coğrafyasında mazlumlar idam edilince kimsenin gıkı çıkmıyor" şeklinde konuştu.

İzmir'in yerelde iyi yönetilmediğini iddia eden Turbay, "İzmir yerel yönetimlerde belediye yürüyüşünü gördük. Bu yürüyüşle, bu zihniyetle İzmir'in bir yere gidemeyeceği ortada. O yüzden İzmir'de bir değişime ihtiyaç var" dedi.

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak ise belediye iş kolunda İzmir'de çok sayıda üye kaybına uğradıklarını ifade ederek, "Bir antidemokratik uygulama ile karşı karşıyayız. İnşallah yeni dönemde bu antidemokratik uygulamalar son bulur, herkesin istediği sendikaya üye olmanın önü açılır" diye konuştu.

Şenocak, yerel seçimler sebebiyle ülkenin gerildiğini, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin suni gündemlerle halkı yönlendirmeye çalıştığını söyledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement