Bergama'da 41 kaçak göçmen yakalandı - Son Dakika
Güncel

Bergama'da 41 kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Bergama ilçesinde yapılan operasyonda, kaçak yollarla yurda girdiği tespit edilen 41 kaçak göçmen ile 4 şüpheli yakalandı. Göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilirken, 2 şüpheli tutuklandı.

06.12.2023 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Bergama ilçesinde, kaçak yollarla yurda girdiği tespit edilen 41 kaçak göçmen ile 4 şüpheli yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve MİT Başkanlığı, İzmir'in Bergama ilçesinde göçmen kaçakçılığı olacağı bilgisini edindi. Bunun üzerine koordineli bir çalışma yürüten ekipler, teknik ve fiziki takip başlattı. Kaçak göçmenlerin kamyonet ile taşındığını belirleyen ekipler, 4 Aralık tarihinde yapılan takip sonucunda Kuzey Ege Otoyolu'ndan, Zeytindağ Mahallesi'ne ilerleyen söz konusu kamyoneti durdurdu. Kamyonette yapılan incelemede, 41 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ile 4 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yakalanan 1 şüphelinin 19 ayrı suçtan kaydı ve aranma kaydının olduğu belirlendi.

Jandarma karakoluna götürülen göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilirken, gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı diğer 2'sinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. (DHA)

Bergama\'da 41 kaçak göçmen yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bergama'da 41 kaçak göçmen yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement