Beytüşşebap Karayolunda İnceleme - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap Karayolunda İnceleme

Beytüşşebap Karayolunda İnceleme

Şırnak Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş,Şırnak ile Beytüşşebap İlçesi arasındaki karayolunda incelemelerde bulundu.

13.06.2013 13:52  Güncelleme: 15:01

Şırnak ile Beytüşşebap İlçesi arasında karayolunda oluşan çukurların onarılmamasına vatandaşların tepkisi üzerine, Şırnak Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Diyarbakır Karayolları 9'uncu Bölge Müdürü Şamil Güven, Şırnak Karayolu Şefi Ever Üçe, karayolunda inceleme yapıp yetkililerle görüştü.

Beytüşşebap İlçesi'nde kış mevsiminde yağan kar ve yağmurlarla birlikte bahar mevsiminde oluşan seller, Şırnak-Beytüşşebap arasındaki karayolunun bir çok bölgesinde çukurların oluşmasına neden oldu. Bu durum da can ve mal kayıplarına yolacan kazalara neden oldu. Vatandaşların tepkilerine sorun çözümlenmedi.

Şırnak Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Diyarbakır Karayolları 9'uncu Bölge Müdürü Şamil Güven, Şırnak Karayolu Şefi Ever Üçe, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ile karayolları ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, karayolunda inceleme yaptıktan sonra Beytüşşebap'taki yetkililerle görüştü.

Karayolu ile Beytüşşebap'a gelen heyet, Belediye Başkanı Yusuf Temel, il genel meclis üyesi Rahmi Bal, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle muhtarları tarafından karşılandı. Karayolları heyedi, konvoy halinde, Kato Dağı eteklerinde bulunan ve PKK'lılar tarafından geçtiğimiz yıl yaşanan çatışmada tahrip edilen köprüde inceleme yaptı.

Daha sonra alan güvenliğini sağlayan Korucu Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu, ilçenin ileri gelenleri ve kanaat önderleriyle görüşen Diyarbakır Karayolları 9'uncu Bölge Müdürü Şamil Güven, yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle hizmetlerin aksadığını söyledi. Ancak çözüm süreciyle birlikte sıkıntıların kesin çözümüne yönelik projelerin hazırlandığını anlatan Güven, karayolunun tamamen onarımı konusunda hazırlanan projenin Ankara'ya yapılan başvurudan sonra ihaleye verilmesi için izin çıktığını belirterek, "Buradan sizlere söz veriyorum. Beytüşşebap karayolu bizim için birinci planda olan bir sorun. 2'nci planımız ise ilçede bir karayoları bakım şantiyesi açmak olacak. Bunun için çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi" dedi.

Şırnak Vali Yardımcısı ve Beytüşşebap Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten İhsan Selim Baydaş'ın yaptığı konuşmadan sonra karayolları heyeti, Belediye Başkanı Yusuf Temel'i makamında ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap Karayolunda İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement