Biber Kurutma Tesisi Bu sezon Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Biber Kurutma Tesisi Bu sezon Açılıyor

Biber Kurutma Tesisi Bu sezon Açılıyor

Vali Harput MKPaşa Ovaazatlı'da incelemelerde bulundu.

22.04.2013 09:16

Vali Şahabettin Harput beraberindeki heyetle Bursa Valiliği İl özel İdaresi tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinin Ovaazatlı beldesinde yaklaşık 3.5 Milyon TL mal olacak biber kurutma tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Şahabettin Harput Ovaazatlı biberi Türkiye'nin aranan ürünlerinden biridir şimdi biz bu ürünü daha katma değeri yüksek bir hale getirmek için bu tesisi yapıyoruz,ülkemiz dünyada biber üretiminde üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye'de Mustafakemalpaşa'da üretilen kırmızı toz biber ise yeni yapılacak tesisle el değmeden hazırlanacak hijyenik olarak ise ülkeye örnek olacak ve üretimde yılda bin tonla birinci sırada yerini alacaktır dedi.

Mustafakemalpaşa ilçesi Ovaaztlı beldesinde incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput'a Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil DİLEK, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, MKPaşa Kaymakamı Kazım Karabulut ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan eşlik ettiler.

Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı bir şeyi yapmak zordur yıkmak kolaydır bizler şimdi zor olanı yapıyoruz ama unutmayalım ki asıl zor olan yapılanı çalıştırmaktır işin asıl zor kısmını da Ovazatlı olarak hep birlikte başarmak zorundayız. Bizler siyaset ve devlet olarak üzerimize düşeni yerine getirmek için mücadele ettik, bundan sonra hep beraberce tarımsal ürünlerimizin gıda sanayinde işlenmesi bölgemize daha fazla katma değer katacaktır. Bu bakımdan bu tesis bölgemiz açısından çok önem arz etmektedir dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput üç yıl önce sayın Bakanımız Faruk Çelik'le birlikte buradaydık Ovaazatlının sürekli bir talebi vardı. Bölgedeki çok özel olarak yetiştirilen biberin değerlendirilmesini istiyoruz. Her vesileyle yetkililere bunun değerlendirilmesiyle alakalı bir fabrika yapılmasını hep talep ettik. Şimdi tabi burası kasaba, kasabalara İl Özel İdare bütçesinden yatırım yapma imkanı olmuyor o bakımdan yardım yapamadık bu ticari yatırıma.Daha sonra neler yapabiliriz dedik sayın Bakanımız devreye girdi Maliye bakanlığı ile görüşüldü ve bir özel ödenek çıkarıldı. Tabi bu işin bölgede tek olduğu için yaptığımız iş bir şey yapmak değil, sadece yapmak yetmez eğer kullanamazsak çalıştıramazsak hem paralar boşa gider hem emekler boşa gider hem de umutlar boşa gider buda çok kötü bir şey onun için işimizi yola çıkmadan önce çok düşünmek çok iyi planlamak ve mutlaka başarıya ulaşmak zorundayız.

Yapılacak fabrikanın işletmesi de Ovaazatlı üreticiler tarafından yapılacaktır. Ovaazatlı biberi Türkiye'nin aranan ürünlerinden biridir şimdi biz bu ürünü daha katma değeri yüksek hale getirmek suretiyle mümkün olduğu taktirde organik halde çok güzel ambalaj ve marka işilemesiyle Türkiye ve dünya pazarlarına satmak suretiyle vatandaşımızın ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi emeğinin daha çok karşılık bulması ve tanınırlık bakımından da bizim ürünümüzdür diyebileceğimiz bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Biber kurutma fabrikamız bu sezonda hizmete açılacaktır dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Biber Kurutma Tesisi Bu sezon Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement