Bingöl'de Ele Geçirilen Bomba Yüklü Araçla İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Ele Geçirilen Bomba Yüklü Araçla İlgili Dava

Bingöl\'de Ele Geçirilen Bomba Yüklü Araçla İlgili Dava

Bingöl'de 7 mutfak tüpü içerisinde 214 kilo 300 gram patlayıcının ele geçirildiği bomba yüklü araçla ilgili haklarında 10 ile 15 yıl arasında hapis cezası istenen 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanm...

04.11.2013 14:10

Bingöl'de 7 mutfak tüpü içerisinde 214 kilo 300 gram patlayıcının ele geçirildiği bomba yüklü araçla ilgili haklarında 10 ile 15 yıl arasında hapis cezası istenen 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar  Ercan D, Mehmet Ata E, Mehmet E. ve Hüseyin B. ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Ömer D. ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların terör örgütüne yardım ettikleri gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamı yönünde görüş bildirdi.

İddia makamının talebine karşılık savunma yapan sanıklardan Mehmet E, ailesiyle Karakoçan ilçesine bağlı Çan köyü kırsalında mangal kömürü imalatında çalıştıklarını, örgüt mensuplarının bulundukları bölgeye zaman zaman gelerek ihtiyaç malzemesi istediklerini, kendilerinin de korktukları için bunları verdiklerini söyledi.

Örgüt mensuplarının kendilerini Lice ilçesinde tarif ettikleri kırsal alanda bir emaneti getirmeleri konusunda tehdit ettiklerini ileri süren Mehmet E, şöyle devam etti:

"Terör örgütü mensuplarının bahsettiği bölgeye araçla gittik. Yanımıza Ömer D. adlı şahıs geldi. Buraya neden geldiğimizi sordu. Bizde emanet vardı onu almaya geldiğimizi anlattık. Aracımıza binerek bizi örgüt mensuplarının bulunabilecekleri yere götürdü ancak kimsenin gelmemesi üzerine tekrar ilk geldiğimiz yere döndük. Daha sonra iki örgüt mensubu geldi. Bizden mezarlığın yanına gitmemizi istedi. Oraya gittikten sonra bizi karşılayan örgüt mensupları oldu. Araçlarımızı alıp, iki saat sonra yanımıza döndüler. Aracın bagajına kesinlikle bakmamamız yönünde tehdit edildik. Biz de korkudan hiç bakmadık. Bingöl'ün girişinde polis uygulama noktası vardı. Durduk. Polis gelince araçtan indik. Aracın içerisinde bomba mı, uyuşturucu mu veya insan mı var bilmediğimiz için uzaklaşalım dedik. Yapılan incelemelerden sonra araçta bombaların olduğunu öğrendik. Bizi ve ailemizi öldürmeleri konusunda tehdit edildik. Bu nedenlerden dolayı mağdurum. Tahliyemi istiyorum."

Tutuklu sanıklardan  Ercan D de örgüt mensuplarının kendilerini tehdit ettiğini ve araçta ne olduğunu bilmediklerini iddia etti. Diğer iki sanık da atılı suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek, tahliyelerini istedi.

Sanıklar avukatı Naim Güçden ise müvekkillerinin tehdit edildikleri için söz konusu olayda yer aldıklarını ileri sürerek, "Müvekkillerim gayet samimi bir şekilde davranmış. Cebir ve tehdit yoluyla suça teşvik edilen kişiler suçlu görülemez. Etkin pişmanlık yasasından yararlanmalarını istiyorum. Bu durumdan dolayı aileleri ve kendileri mağdur durumdadır" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Ercan D, Mehmet Ata E, Mehmet E ve Hüseyin B hakkında "Terör örgütüne silah sağlama" suçundan 15'er yıla kadar, tutuksuz yargılanan Ömer D. için de "Terör örgütüne yardım etmek" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Ele Geçirilen Bomba Yüklü Araçla İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement