Bir Hayalin Gerçeğe Dönüşme Hikayesi - Son Dakika
Güncel

Bir Hayalin Gerçeğe Dönüşme Hikayesi

Bir Hayalin Gerçeğe Dönüşme Hikayesi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yıllardır uçağa binme ve İstanbul’daki Kız Kulesi'ni görme hayaliyle yaşayan 17 yaşındaki Büşra Ay’ın bu isteği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler tarafından gerçekleştirildi.

28.05.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yıllardır uçağa binme ve İstanbul'daki Kız Kulesi'ni görme hayaliyle yaşayan 17 yaşındaki Büşra Ay'ın bu isteği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler tarafından gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte Büşra Ay'ın yıllardan beri uçağa binme ve Kız Kulesi'ni görme hayali ile yaşadığını öğrenen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (ÜSET) akademisyen ve öğrencileri, genç kızın hayalini gerçekleştirmeye karar verdi.

'Umuda Bir Adım da Excellence Animasyon' adı altında bir gece düzenleyen ve bu gecede sahne alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ÜSET MYO akademisyen ve öğrencileri, bilet satışı ile Büşra'nın hayallerini gerçekleştirecek geliri elde etti.

Daha sonra üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile öğrenciler, Ürgüp içesinde yaşayan 17 yaşındaki Büşra'yı evinde ziyaret ederek ona bu hayalinin gerçekleştirileceğini müjdeledi.

Geçtiğimiz gün Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve öğrenciler tarafından Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan uçakla İstanbul'a yolcu edilen Büşra Ay ve annesi Suzan Ay'ı, İstanbul'a indiklerinde bir gün önceden İstanbul'a giden üniversite öğrencileri ve akedemisyenler karşıladı.

Atatürk Havalimanı'ndan alınan ve Florya Sosyal Tesislerindeki kahvaltının ardından Galata Kulesi, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nı gezen Büşra ve annesi, daha sonra Anadolu yakasını gezme fırsatı buldu. Kız Kulesi manzaralı bir otelde konaklayan Büşra, akşam yemeğini ve sabah kahvaltısını da Kız Kulesi manzarası karşısında yaptı. Son olarak Miniatürk'ü gezip görme imkanı sunulan Büşra ve annesi, tekrar uçakla Nevşehir'e döndü.

"KENDİMİ ÇOK DEĞERLİ HİSSETTİM"

İstanbul dönüşünde duygularını dile getiren Büşra Ay, "İlk kez İstanbul'a gideceğimi öğrendiğimde çok şaşırdım ve mutlu oldum. Özellikle uçakla gideceğimi öğrendiğimde böyle içime erik kaçmış gibi oldu. Çok heyecanlandım. Benim için yapılanları öğrenince çok duygulandım. Kendimi değerli hissettim ilk defa. Sonra 23 Mayıs'ta benim hayallerimi gerçekleştirmemi sağlayan kişilerle tanıştım. O gün uçak biletini elime alana kadar olacağına ihtimal vermiyordum. 24 Mayıs sabahı başlayan maceramla hayatımın en mutlu iki gününü yaşadım. Hayatımda ilk defa hiç olumsuzluk yoktu. İlk defa bir uçağa binecektim, en çok görmek istediğim şehre gidecektim. Değişik bir yöntemle uçağa bindim, o bile ayrı heyecanlıydı. Uçakta İstanbul'a giderken gökyüzüne çok yakın olduğumu, bir o kadar da uzağımda olduğunu hissettim. Midemde değişik bir duygu vardı. Bulutların üzerindeydim. Böyle pamuk gibi gözüküyorlardı. Her şey mükemmel gidiyordu. Galata Kulesi'ne gittik, Taksim'e falan gittik. Birçok fotoğraf çektirdik. Konuştuk. Sonra araca binip otele gittik. Araçta yaşananlar bile çok güzeldi. En büyük ikinci hayalim Kız Kulesi'ne gitmekti. Akşam yemeğini yemek için Kız Kulesi'ne gidecektim ve daha da çok heyecanlandım. Feribota binip Kız Kulesi'ne gittik. Eğlenmiştim. Hiç görmediğim yerler görmüştüm. Bir an olsun umutsuz bir düşüncem olmamıştı, olumsuzluk içeren bir şey hissetmemiştim. Birçok fotoğrafım olmuştu. En önemlisi kendimi çok değerli hissetmiştim. Anlatamadığım, adını koyamadığım çok güzel duygular hissetmiştim. Bana mükemmel iki gün yaşatan herkesi çok seviyorum. İyi ki varlar. Çok ama çok teşekkür ederim. İnşallah onların da hayalleri ve istekleri gerçek olur. İçimdeki duyguları çok fazla anlatamıyorum çünkü adını koyamıyorum. Düşününce çok mutlu oluyorum. Düşünmesem de mutluyum. İçimde çok büyük bir mutluluk var. Hayatım boyunca tek saniyesini unutamayacağım çok güzel iki gün geçirdim. O yüzden tekrar tekrar yanımda olan herkese çok teşekkür ederim" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Hayalin Gerçeğe Dönüşme Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement