Bosch Termoteknik'ten İş Arayan Gençlere Fırsat - Son Dakika
Güncel

Bosch Termoteknik'ten İş Arayan Gençlere Fırsat

Bosch Termoteknik\'ten İş Arayan Gençlere Fırsat

Bosch Termoteknik, gençlerin iş hayatına uyumunu kolaylaştıracak eğitim projelerini hayata geçiriyor.

22.01.2013 17:15

Enerji verimli ısıtma sistemleri ile sıcak su çözümlerinde Avrupa'nın lider tedarikçisi Bosch Termoteknik, gençlerin iş hayatına uyumunu kolaylaştıracak eğitim projelerini hayata geçiriyor.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM Beceri'10) ile gençlere mesleki beceri kazandıran Bosch Termoteknik, şimdiye kadar bu yolla 133 kişiyi iş sahibi yaptı.

Termoteknoloji alanında 20 yıldır Manisa'da kombi ve kompenentleri üretimi yapan Bosch Termoteknik Sanayi ve Ticaret A.Ş., gençlerin iş hayatında deneyim kazanmalarını sağlayacak projelere imza atıyor. Bosch Termoteknik'in Kamu-Özel Sektör- Meslek Lisesi işbirliğinde geliştirilen en büyük ve esnek projelerinden biri olan UMEM Beceri 2010 Programı, iş arayan gençlere meslek liseleri işbirliğiyle mesleki eğitimler vererek, onları nitelikli eleman sıfatıyla iş sahibi yapıyor.

Bosch Termoteknik'in mühendisleri ve teknisyenleriyle birlikte çalışma ve onlardan teknik eğitim alma şansı bulan gençler, 1 hafta teorik ve 5 hafta pratik olmak üzere toplamda 6 hafta eğitim alarak, kurs bitiminde tam donanımlı olarak iş başı yapabiliyorlar.

2012 yılında, 161 kişinin yararlandığı projede, sınavdan başarıyla geçen kursiyerlerin %82'si istihdam edildi. Bosch Termoteknik, Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM Beceri'10) ile bir yandan iş arayan gençlerin kariyerlerine ilk adımı atmalarında destek olurken, diğer yandan ülkemizin istihdam artışına katkı sağlıyor.

Bayrak: "Eğitimler işimizin kalitesini de Türkiye'nin rekabet gücünü de artırıyor…"

Bosch Termoteknik'in altı haftalık kurs dönemi boyunca, kursiyerlerin, şirket kültürünü tanıma ve iş disiplinine adapte olma konusunda iyi bir fırsat yakaladığını belirten Bosch Termoteknik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Teknik Genel Müdürü İrfan Bayrak şöyle konuştu:

"UMEM Projesi'nde geleceğin profesyonelleri olan gençlere sunduğumuz eğitim imkanı işin kalitesini ve güvenliğini artırırken, aynı zamanda Türkiye'nin rekabet gücüne de olumlu katkı yapıyor. Aynı zamanda, adayların kurs başlangıcında öncelikle teorik eğitim almaları ve bu teorik bilgileri kursun devamında işbaşında uygulamalarını şirketimiz için önemli bir fırsat olarak görüyorum. UMEM Programı ile adayları önce eğitiyor ve performanslarını değerlendiriyor, onları işe almadan önce iş başında görme imkânı buluyoruz. Sonra da sınavda başarılı olanları Bosch ailesine katıyoruz. Böylece doğru kişiyi istihdam etme oranımız da artıyor'' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bosch Termoteknik'ten İş Arayan Gençlere Fırsat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement