Bursa 700 Yıllık Osmanlı Pazarında Paraya "Gayme" Kiloya "Okka" Deniyor - Son Dakika
Güncel

Bursa 700 Yıllık Osmanlı Pazarında Paraya "Gayme" Kiloya "Okka" Deniyor

Bursa 700 Yıllık Osmanlı Pazarında Paraya "Gayme" Kiloya "Okka" Deniyor

Işıl ARSLAN-Selahattin BUDAKOĞLU-Faruk KAHRAMAN/ORHANELİ,(Bursa) (DHA)-BURSA'nın tarihi 700 yıl öncesine dayanan Orhaneli İlçesi'nde kurulan Beyce Pazarı'nda köylüler tarafından satılan sebze ve meyvelere ilgi her geçen gün artıyor.

09.12.2012 13:27

Işıl ARSLAN-Selahattin BUDAKOĞLU-Faruk KAHRAMAN/ORHANELİ,(Bursa) (DHA)-BURSA'nın tarihi 700 yıl öncesine dayanan Orhaneli İlçesi'nde kurulan Beyce Pazarı'nda köylüler tarafından satılan sebze ve meyvelere ilgi her geçen gün artıyor. İsmi türkülere konu olan tarihi Beyce Pazarı'nda köylünün kendi bahçesinde yetiştirdiği ve tamamen doğal ürünleri satın alabilmek için Bursa ve çevre illerden vatandaşlar ilçeye geliyor.

Bugüne kadar başta Sanat Güneşi Zeki Müren olmak üzere pek çok sanatçının seslendirdiği "A Fadimem hadi senle kaçalım. Beyce pazarında dükkan açalım" türküsünde adı geçen Beyce Pazarı, yüzyıllara meydan okuyor. 700 yıldır Beyce olarak adlandırılan ilçe merkezinde Salı günleri kurulan pazarda köylüler, kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri satıyorlar. Hala paraya 'gayme', kilograma 'okka' diyen köylülerin tamamen doğal şekilde yetiştirdikleri ürünleri satın almak için Bursa ve çevre illerden vatandaşlar, pazarın kurulduğu gün ilçeye geliyorlar. Genelde köylü kadınların tezgah açtığı pazarda, mantar, biber, yerelması, süt, zeytinyağı gibi pek çok ürün satılıyor.

Orhaneli İlçe Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçe bu pazar geleneğinin yüzyıllardır sürdüğünü belirterek, "Geçmişi çok eskiye dayanan Beyce Pazarı'nda köylüler, kendilerinden artırdıkları yiyecekleri satıyorlar. Köylerde yapılan pekmezler, ballar, tarlada yetiştirdikleri sebze ve meyveleri pazara satarak, evlerine katkıda bulunurlar. Bu pazardan alışveriş yapmak için vatandaşlar otobüslerle ilçemize geliyorlar. Bizde Beyce Pazarı'mızda vatandaşlarımızı en doğal ve en sağlıklı ürünlerle buluşturmuş oluyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ 0811beyce pazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa 700 Yıllık Osmanlı Pazarında Paraya 'Gayme' Kiloya 'Okka' Deniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement