Bursa'da 25'i Erkek 900 Kişi Şiddet Butonu Talep Etti - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 25'i Erkek 900 Kişi Şiddet Butonu Talep Etti

Bursa\'da 25\'i Erkek 900 Kişi Şiddet Butonu Talep Etti

Aile Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr.

06.12.2012 14:08

Aile Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Bursa'da 900'e yakın şiddet mağduru kişinin mahkemelere başvurduğunu, bunların 25'inin erkek olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şiddetin önlenmesine yönelik hayata geçirilen ve "Koza" adı verilen Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) açılışını 14 pilot ilde aynı anda yaptı. Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ŞÖNİM'lerin bulunduğu illere canlı bağlantı ile bağlanarak gerçekleştirdi. Bursa'daki ŞÖNİM'in açılış kurdelesini Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ve yetkililer birlikte kesti.

ŞÖNİM'i açmanın kendilerine mutluluk verdiğini belirten Harput, "7 gün 24 saat 26 personelle hizmet verecek bu müessese bundan sonra herkesin güvencesi olacak. Hiçbir kadınımız ve kadınlara şiddet uygulayan veya uygulamayı düşünen hiç kimse kadınlarımızı yalnız zannetmesin. Kadınlarımız her zaman devletimizin ve valiliğimizin güvencesi altındadır. Burada bizimle irtibatlı olan insanlarımızı, hem koruma hem cihaz vermek suretiyle maruz kalabilecekleri herhangi bir şiddet, baskı ve tehdide karşı anında müdahale ederek koruyacağız" dedi.

ŞÖNİM'lerin önemine işaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, "Şu ana kadar Bursa'da 6 buton verdik. Butonları aile mahkemelerinin aldığı karar doğrultusunda veriyoruz. 900'e yakın karar var. Bunların 25 tanesi erkeklere karşı kadınları korumak için alınmış kararlardır. Ayrıca bu merkez sadece kadınlara değil, şiddet gören herkese kucağını açmış bir yerdir. Şu an erkeğe verilmiş butonumuz yok. Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi psikolojik, sosyolojik ve hukuki desteği veren bir birimdir. Bursa'nın ŞÖNİM açılan ilk illerden biri olmasından da ayrıca mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da 25'i Erkek 900 Kişi Şiddet Butonu Talep Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement