Büyükşehir Davası Tek Dosyada Birleşiyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Davası Tek Dosyada Birleşiyor

Büyükşehir Davası Tek Dosyada Birleşiyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi davasının bugün yapılan duruşmasında, 2.Ağır Ceza Mahkemesi, 1.Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe yazarak davaların birleştirilme kararının alınmasına karar verdi.

10.09.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi davasının bugün yapılan duruşmasında, 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe yazarak davaların birleştirilme kararının alınmasına karar verdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bir ihbar üzerine 30 Ocak tarihinde yapılan operasyon sonucunda açılan 3 davaya bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Davaya müşteki sıfatı ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ile dinleyici olarak Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da katıldı. Duruşmada 'Zimmet ve İhaleye Fesat Karıştırma' suçlarından tutuksuz yargılanan 13 sanık suçlamaları kabul etmeyerek, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2013-144 dosya numaralı dava ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bulunan 3 davanın birleştirilmesini istedi.

Duruşmada müşteki sıfatı ile konuşan Salih Koca, ihalelerde usulsüzlük yapılmasına yönelik AK Parti İl Başkanı iken 2010 yılında bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurduğunu belirterek, "2010 yılında başlayan olaylara bugün baktığımızda daha genişlediğini görüyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bundan önce de başka ihalelerinden yargılandığını gördük. Ben hazırlanan iddianamenin açığa kavuşmasını istiyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Denetim Raporunda açığa çıkan usulsüzlükleri gerekli mercilere bildirdik" diye konuştu.

Müştekiler, bahse konu geçen ihalelere fesat karıştırdığı iddia edilen İmar Anonim Şirketi'nin ortağı olan Beylikova Belediyesi'nin de zarara uğratıldığı gerekçesi ile duruşmaya katılması gerektiğinin talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Mahkeme heyeti, müştekilerin davaya katılma taleplerinin reddine karar verirken, Büyükşehir Belediyesi hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2013-144 dosya numaralı dava ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaların birleştirilmesi için dilekçe yazılmasına karar verildi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Davası Tek Dosyada Birleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement