Büyükşehir´Den Yeni Sölöz´E Hizmet Binası - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir´Den Yeni Sölöz´E Hizmet Binası

Büyükşehir´Den Yeni Sölöz´E Hizmet Binası

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla yaptırılan çok amaçlı hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.

23.10.2012 11:19

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Orhangazi İlçesi'nin Yeni Sölöz Belde Belediyesi için yaptırılan çok amaçlı hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı. Hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir sınırları genişletilir genişletilmez Gemlik, Orhangazi ve İznik´in birer turizm bölgesi olması yönünde çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Yeni Sölöz Belde Belediyesi hizmet binasının açılışı nedeniyle düzenlenen ve Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan´ın ev sahipliği yaptığı törene; Başkan Altepe´nin yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Orhangazi Kaymakamı Selman Yurdaer, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve bölge sakinleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeni Sölöz´de başlattığı hummalı çalışmaları sonuçlandıran Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan´ın bölgeye çağ atlattığını söyledi. Hizmet için durmak bilmeden gece gündüz çaba sarf eden Başkan Özhan´ın alt yapı ve asfaltlarıyla, belediye binasıyla Yeni Sölöz´de birçok işi tamamladığını ve hizmete aldığını, adeta Büyükşehir Belediyesi gibi çalıştığını kaydeden Başkan Altepe, "Yeni Sölöz´de şu son dönemde Büyükşehir Belediyesi ayarında hizmetler üretildi. Bölgenin alt yapısı tamamen yenilendi. Asfalt dökülerek, belediye binası hizmete alınarak, mezarlık ve spor alanları düzenlenerek belde belediyesini aşan bütçede işler ortaya çıkartıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bu çalışmalara teknik destek verdik, malzeme desteği sağladık. Asfalt dökülmesini temin ettik. Kendilerini tebrik ediyoruz. İnşallah Yeni Sölöz, değişmeye ve gelişmeye devam edecektir. Her zaman için sizlerin yanındayız. Hizmet binamız Yeni Sölöz´e hayırlı olsun" dedi.

´Turizm bölgesi´ müjdesi

Kültür ve medeniyetin merkezi Bursa´yı hizmet ve yatırımlarla donattıklarını, ulaşılabilir, çağdaş kent Bursa için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Altepe, büyükşehir sınırları genişletildikten sonra Gemlik, Orhangazi ve İznik´i birer turizm bölgesi haline getireceklerini söyledi. Büyükşehir sınırlarının vilayet sınırlarıyla örtüşmesini sağlayacak yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) komisyondan geçtiğini ve Genel Kurul´a sevk edildiğini hatırlatan Başkan Altepe, tasarı yasalaşır yasalaşmaz çalışmalara başlayacaklarını bildirdi. Başkan Altepe, "Son düzenlemelerle birlikte yakında bu bölge tamamen Büyükşehir Belediyesi´nin birimi haline gelecek. İşte o zaman, İznik, Gemlik ve Orhangazi´nin turizm merkezi olması yolundaki adımları daha sıklıkla atacağız. İznik Gölü ve çevresinin kurtarılmasını, çevre belediyelerin alt yapı ile arıtma tesislerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bu çalışmalara önderlik edeceğiz. Kendimizi buna hazırlıyoruz" diye konuştu.

Törende söz alan Orhangazi Kaymakamı Selman Yurdaer ise, Orhangazi ve Yeni Sölöz´ün Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin sağladığı imkanlarla sürekli geliştiğini söyledi. Coğrafi olarak çok güzel bir konumda bulunan Yeni Sölöz´de gerçekleştirilen alt ve üst yapı yatırımlarında Büyükşehir Belediyesi´nin büyük desteğini gördüklerini vurgulayan Yurdaer, beldeye sağladıkları destekler nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan da, beldeye yapılan hizmetlerin sağlanmasında büyük emeği geçen Başkan Altepe´ye teşekkür etti. Sınırlı imkanlarla büyük işler başardıklarını, başarıya ulaşmada Başkan Altepe´nin eşsiz desteğini gördüklerini ifade eden Özhan, alt yapıdan üst yapıya, belediye hizmet binasından mezarlık ve spor alanlarının düzenlenmesine kadar birçok işi birlikte sonuçlandırdıklarını anlattı.

Bundan sonraki hedefin bölgenin turizm merkezi olması olduğunu kaydeden Özhan, "İnşallah, ilgili yasa Meclisten geçtikten sonra bu hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Başkan Altepe´nin desteğiyle Yeni Sölöz, tüm güzellikleri ve yaşam alanlarıyla turizm cenneti olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, bölgeye sağladığı katkılar nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra protokol üyeleri, kurdeleyi keserek hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Halka etli pilav ile ayran ikramının yapıldığı açılışta, tarihi Bursa Mehter Takımı da mini bir konser verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir´Den Yeni Sölöz´E Hizmet Binası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement