Can Dündar ve Erdem Gül'ü Ziyaretler - Son Dakika
Güncel

Can Dündar ve Erdem Gül'ü Ziyaretler

Can Dündar ve Erdem Gül\'ü Ziyaretler

* TBMM Eski Meclis Başkanı Cindoruk, "Anayasa Mahkemesi'ni kutluyorum eski bir hukukçu olarak. Ama bir görev daha düşüyor.

26.02.2016 16:21

* TBMM Eski Meclis Başkanı Cindoruk,

" Anayasa Mahkemesi'ni kutluyorum eski bir hukukçu olarak. Ama bir görev daha düşüyor. Önünde bulunan 2-3 tane dosya var. O dosyalarda da Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri konusunda bir karar vermesini bekliyorum"

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç,

"Gazetecileri tekrar umut nöbetinde durmaları için bekliyoruz . Önemli olan gazetecilik faaliyeti yapan gazeteciler tutuklu olmamalı, tutuklanmamaları"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto,

"Ayrıca mutluluğumuzu katlayan bir şey var; Anayasa Mahkemesi'nin kararı. O karar da fikir, ifade, basın özgürlüğüne vurgu var. Bu Türkiye'nin geleceği için aydınlık bir mesaj"

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Silivri Cezaevi'nden 92 gün sonra tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, bugün Şişli'deki Cumhuriyet gazetesine gelerek mesailerine başladılar. TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da Dündar ile Gül'ü gazete binasında ziyaret etti.

"ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ KUTLUYORUM"

TBMM Eski Meclis Başkanı Cindoruk, "Anayasa Mahkemesi'ni kutluyorum eski bir hukukçu olarak. Ama bir görev daha düşüyor. Önünde bulunan 2-3 tane dosya var. O dosyalarda da Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri konusunda bir karar vermesini bekliyorum" diye konuştu.

"GAZETECİLİK FAALİYETİ YAPAN GAZETECİLER TUTUKLU OLMAMALI"

Pınar Türenç ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Gazetecileri tekrar umut nöbetinde durmaları için bekliyoruz . Önemli olan gazetecilik faaliyeti yapan gazeteciler tutuklu olmamalı, tutuklanmamaları. Biz bunun sağlanması için içeride ve dışarıda, tüm medya kuruluşlarında destek sağlanması için büyük bir çaba harcadık. Bu çabanın da sonuna gelindi" dedi.

"BU TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN AYDINLIK BİR MESAJ"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise, "Dün geceden beri çok mutluyuz. Ayrıca mutluluğumuzu katlayan bir şey var; Anayasa Mahkemesi'nin kararı. O karar da fikir, ifade, basın özgürlüğüne vurgu var. Bu Türkiye'nin geleceği için aydınlık bir mesaj. Umuyorum ki içerideki diğer arkadaşlarımız da bundan yararlanacak. O bakımdan sevincimiz katlandı diyebilirim" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Can Dündar ve Erdem Gül'ü Ziyaretler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement