Çanakkale Kara Savaşı'nın 97'nci Yıldönümü Anılacak - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşı'nın 97'nci Yıldönümü Anılacak

Çanakkale Kara Savaşı\'nın 97\'nci Yıldönümü Anılacak

Çanakkale Kara Savaşları'nın 97'nci yıldönümü, yarın Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek uluslararası törenle anılacak.

23.04.2012 17:07

Çanakkale Kara Savaşları'nın 97'nci yıldönümü, yarın Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek uluslararası törenle anılacak. Dünyanın en kanlı savaşına katılan ülkeler dostça anma töreni gerçekleştirecek. Valilikçe hazırlanan, 'Gelibolu: Savaşın Yenildiği Yer' adlı proje dünyaya barış ve dostluk mesajları verecek.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 97'nci yıldönümü, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi önünde bulunan Atatürk Anıtı ve Mehmetçik'in kahramanlığını anlatan rölyefler önünde anılacak. Törene katılan ülke temsilcileri, atalarının savaştığı topraklardan tüm dünyaya dostluk mesajları verecek. Saat 09.00'da başlayacak törende ilk olarak ülke çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunulacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından tüm ülke marşları çalınıp, bayrakları göndere çekilecek. Konuşmaları, Mehteran Bölüğü gösterisi izleyecek. Resmi geçit töreninin ardından şehitlik defteri imzalanacak. Sembolik Türk Şehitliği'nin gezilmesiyle tören sona erecek.

Saat 11.00'de Fransız Anıtı'nda, saat 12.00'de İngiliz Helles Anıtı'nda ve saat 14.45'de 57. Alay Şehitliği'nde törenler yapılacak. Bu yıl 24 Nisan Çanakkale Kara Savaşları'nın yıldönümü törenlerinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve hükümeti Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna temsil edecek.

GELİBOLU: SAVAŞIN YENİLDİĞİ YER PROJESİ

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde 'Biz değil miydik' adlı proje ile dikkat çeken Çanakkale Valiliği, bu kez de Çanakkale Kara Savaşları ve Anzak çıkarmasının 97'inci yıldönümü için 'Gelibolu: Savaşın Yenildiği Yer' adlı bir proje hazırladı. 'Biz değil miydik?' projesi kapsamında bazı Güneydoğu illeri ile büyük kentlerde Kürtçe ve Arapça birlik beraberliğe atıf yapan ve farkındalık oluşturan mesajların yazılı olduğu afişler hazırlatarak billbordlara asıldığını hatırlatan Vali Tuna, "O proje ile bizim kendi iç birliğimiz, bütünlüğümüz, kardeşliğimiz ve geleceğe birlikte güçlü bir şekilde gidebilmemiz açısından önemli olan Çanakkale ruhunu kazandırmak içindi. Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Şimdiki projemiz ise 24 Nisan Kara Savaşları'nın yıldönümü ve 25 Nisan Anzak çıkarmasının yıldönümünü kapsıyor. Savaşın kötülüklerini ön plana çıkartan, geleceğe barış ve dostluk içerisinde insanlık olarak birlikte yürümemiz gerektiğini anlatan, ama savaş içerisindeki bir takım hikayelerden insanlık derslerini ön plana çıkardığımız bir proje hazırladık. Proje kapsamında Çanakkale Savaşlarına katılan askerlerin hikayelerini ön plana çıkaran Türkçe ve İngilizce basılmış kitapçıklar hazırlattık. Bu kitaplar ücretsiz olarak gelen misafirlere dağıtılacak. Ayrıca aynı mesajları veren afişler bilbordlara asılacak. Proje kapsamında ayrıca Avustralya Başbakanı Julia Gillard ile birlikte yarın akşam Kolin Hotel'de, 'Gelibolu: Savaşın Yenildiği Yer' isimli resim sergisinin açılışını yapacağız" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşı'nın 97'nci Yıldönümü Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement