Çeşmeden Akan Çorba Kahvaltı Yapamayanları Doyuruyor - Son Dakika
Güncel

Çeşmeden Akan Çorba Kahvaltı Yapamayanları Doyuruyor

Çeşmeden Akan Çorba Kahvaltı Yapamayanları Doyuruyor

Muğla Belediyesi tarafından kentin 2 farklı noktasına konulan çorba çeşmelerinden akan çorba, sabah kahvaltı yapamayanlar için çorba içme fırsatı sunuyor.

06.12.2012 12:42

Muğla Belediyesi tarafından kentin 2 farklı noktasına konulan çorba çeşmelerinden akan çorba, sabah kahvaltı yapamayanlar için çorba içme fırsatı sunuyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Kötekli Mahallesi ile kent merkezindeki Latif Sepil Parkı'na yerleştirilen çorba çeşmelerinden her gün farklı çeşitte akan çorba, kahvaltı yapamayan öğrenci ve vatandaşların içini ısıtıyor.

Görünümüyle içme suyu hayratlarını andıran çorba çeşmesinin içinde bulunan özel tanklar, çorbayı aynı ısıda muhafaza ederek sıcak ve taze kalmasını sağlıyor.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah kahvaltı yapma imkanı bulamayıp işine giden vatandaşlar ile okula giden öğrencilerin karınlarını doyurmaları için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Gürün, içme suyu hayratları görünümünde yaptırdıkları çorba çeşmelerinden sabah çorba alan vatandaşların bir parça ekmek veya simitle kahvaltılarını yaptıklarını belirterek, "Uygulama yeni başlamasına rağmen vatandaşların ilgisi bizi çok mutlu etti. Sabah saatlerinde vatandaşlarımız çeşmeden her gün farklı bir çorba çeşidini doldurarak sıcak sıcak içiyor. Kış ayı boyunca çorba çeşmesine olan ilginin artarak devam edeceğini ve günde iki kez çeşmeyi doldurmak zorunda kalacağımızı düşünüyorum" dedi.

-Günde bin 500 bardak çorba dağıtılıyor-

Piyasada bir kase çorbanın en az 1.5 liradan satıldığı düşünüldüğünde, belediye olarak bin 500 bardak çorbayı ücretsiz dağıtarak vatandaşların bütçesini rahatlattıklarını kaydeden Gürün, ilerleyen günlerde gelen talepler doğrultusunda çorba çeşmelerinin sayısının artabileceğini dile getirdi.

Başkan Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Kötekli Mahallesi ile kent merkezindeki Latif Sepil Parkı'na yerleştirilen çorba çeşmelerinin 63 bin liraya mal olduğunu anlatarak,

"Havaların da etkisiyle sabah erken saatlerde çeşmeye konulan çorba soğuyabiliyor. Ancak çeşmenin içindeki cihaz çorbayı hem ısıtıyor hem de karıştırarak kıvamının bozulmamasını sağlıyor. Böylece vatandaşlarımız çorbalarını sıcak ve taze içme imkanı buluyor" diye konuştu.

Çorba çeşmesinden çorba alan Yasin Tolga ise uygulamanın çok güzel olduğunu ifade ederek, "Sabah hastaneye gittim, dönüşte burayı gördüm ve kahvaltı yapmadığım için bir bardak sıcak çorba aldım. Gerçekten çok güzel bir uygulama. Evden kahvaltı yapmadan çıktığımız günlerde çeşmeden çorbamızı alabiliriz" dedi.

Muhabir: Utku Uçrak - Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çeşmeden Akan Çorba Kahvaltı Yapamayanları Doyuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement