Cezayir'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Cezayir'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi

Cezayir\'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: "Suriye'de düşmanlarımız önce Esed, ardından IŞİD" "(Suriye'ye savaşmaya gidenler) Bu kişilerin büyük bir kısmı Türkiye'den geçiyor.

25.09.2014 13:57

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye'de düşmanlarının çoğaldığını belirterek "Suriye'de düşmanlarımız önce Esed, ardından IŞİD" dedi.

France Info radyosuna konuşan Fabius, Cezayir'in doğusunda kaçırılan Fransız rehine Herve Gourdel'in öldürülmesi ve Suriye'deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Rehinenin öldürülmesini "alçaklık" olarak değerlendiren Fabius, IŞİD için insan hayatının önemli olmadığını ve Gourdel'in ölümünden sorumlu olanların derhal bulunması ve cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Fabius, Suriye'de savaşa katıldığı tahmin edilen ve 2 gün önce Türkiye'den Fransa'ya gönderilen 3 şüpheli hakkında da bir ihmal söz konusu olduğunun altını çizerek bu bağlamda Türkiye'yle işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı, "Bu kişilerin büyük bir kısmı Türkiye'den geçiyor. Dolayısıyla Türkiye'yle işbirliğinin kusursuz olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Fabius, IŞİD'in açılımına işaret ederek bu grubun hiçbir şekilde İslamiyet'i temsil etmediğini dile getirdi.

Suriye'de artık düşmanların çoğaldığını belirten Fabius, "Suriye'de düşmanlarımız önce Esed, ardından IŞİD" yorumunda bulunarak Esed'in işine geldiği için IŞİD'le mücadele etmediğini dile getirdi.

Dün kafası kesilerek infaz edilen 55 yaşındaki Fransız dağcı Gourdel, Cezayir'in doğusunda tatilini geçirirken, IŞİD'e bağlı olduğunu ileri süren "Hilafetin Askerleri" isimli örgüt tarafından kaçırılmıştı. Örgüt, Fransa'nın Irak'taki operasyonlarına son vermemesi halinde rehineyi 24 saat içinde öldüreceğini duyurmuştu. Gourdel'in ölüm haberinden sonra memleketi Nice'de yas ilan edilerek, bayraklar yarıya indirildi. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement