Chp, Kalesinde Kongreye Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Chp, Kalesinde Kongreye Hazırlanıyor

Chp, Kalesinde Kongreye Hazırlanıyor

İzmir'de CHP'li delegeler, 3 Haziran Pazar günü İl Kongresi için sandığa gidecek.

01.06.2012 19:09

İzmir'de CHP'li delegeler, 3 Haziran Pazar günü İl Kongresi için sandığa gidecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı seçimde 619 delege oy kullanacak. İl Başkanlığı'na yedi kişi talip olsa da seçimin CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, eski il yöneticisi Ali Engin ve Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren arasında geçmesi bekleniyor. Göreve 17 ay önce atanan Bayır, kongrede seçilerek güven tazelemek istiyor.

CHP İl Başkanlığı, Celal Atik Spor Salonu'nda yapılacak kongre için 35 bin lira harcayacak. Kongrenin en son 2004 yılında uygulanan çarşaf liste ile yapılması isteniyor. İstanbul'da 184 oyun geçersiz sayılması parti yöneticilerini harekete geçirdi. Adaylardan Engin ve Bayır, çarşaf listede nasıl oy kullanılacağını anlatan broşür bastırdı, CD hazırlayıp delegeye posta yoluyla gönderdi. 619 delegenin oy kullanma işleminin gece geç saatlere kadar sarkmaması için sandık sayısı artırıldı.

Ali Engin, adaylık açıklamasında ? İzmir özelinde CHP'nin iktidarındaki yerel yönetimlere her geçen gün artan oranda taciz boyutuna varan baskı uygulamaları, bu ilkel, gerici, faşizan anlayışın bir başka göstergesidir. İnsanca bir yaşam için, çoğulcu, özgürlükçü, katılımcı demokrasiyi kurmak için sosyal hukuk devleti anlayışını egemen kılmak için bu onurlu göreve talibimö dedi.

İl Başkanı Tacettin Bayır, Ak Parti ile oy farkını İzmir'de 101 binden 174 bine çıkardıklarını belirterek ? Bu makamlar geçici makamlardır, bunu biliyorum ama bugüne kadar başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım. İzmir'den partimize vereceğimiz güçle de tüm Türkiye'de CHP'yi iktidara taşımak için görevimi tamamlamak istiyorum. Kimsenin değil, örgütün adamı olarak, aklımda partimi yükseltmekten, iktidara taşımaktan başka bir düşünce olmadan, delege olsun olmasın tüm İzmir örgütünün desteği için yola çıkarak, yapacak çok iş olduğunu bilerek, Atatürk'ün partisine dil uzatanlara ağzının payını vermek için, il başkanlığını başka makamlara sıçramak amacıyla değil, yapılacak en onurlu parti görevlerinden birisi olarak gördüğüm için adayımö dedi.

40 yaşındaki Levent Eyipişiren ise adaylık açıklamasında, ? Bugün burada il başkan adayı olarak çıkarken yapılan kongrelerde 15'inci, 40 yaş altındaki il başkanı olmaya adayım. İzmir'de siyaseti daha genç bir tabana oturtacağım. Parti içinde herkes daha özgür, kendine ve partisine güvenen bir siyaset yolu şekillendirecek. Partililer, 'ben eğer sokağımda, mahallemde, sandığımda, ilçemde partimin bayrağını temsil edebiliyorsam bu parti beni her yere taşıyacak' diyecek. Parti içindeki demokrasiyi de işleteceğiz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Chp, Kalesinde Kongreye Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement