CHP'li Kesimoğlu: Başıma Bir Şey Gelirse, Faili Belli - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kesimoğlu: Başıma Bir Şey Gelirse, Faili Belli

CHP\'li Kesimoğlu: Başıma Bir Şey Gelirse, Faili Belli

Bakan Şahin'i TC tarihine adını gaflarıyla yazdırdığını iddia eden CHP'li Kesimoğlu, kendisini tehdit ettiğini belirterek, "Başıma bir şey gelirse faili belli" dedi.

09.11.2012 14:59

CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, İçişleri Bakanı Şahin için "Böyle Buyurdu Bakan!" başlıklı broşür hazırladı CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin için "Böyle Buyurdu Bakan!" başlıklı broşür hazırladı. Bakan Şahin'i Türkiye Cumhuriyeti tarihine adını gaflarıyla yazdırdığını iddia eden Kesimoğlu, kendisini tehdit ettiğini belirterek, "Başıma bir şey gelirse faili belli" dedi.

CHP'li Kesimoğlu TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul'da halen görüşülen Büyükşehir Kanunu Tasarısı ile Bakan Şahin'i eleştirdi. Büyükşehir Kanunu Tasarısı'nın derhal geri çekilmesi gerektiğini, tasarının Anayasa, İçtüzük, genel hukuk hükümlerine aykırı olduğunu iddia eden Kesimoğlu, bu kanunun Türkiye'nin üniter yapısını zedeleneceğini söyledi.

İçişleri Bakanının milletvekillerini izlettiğini savunan Kesimoğlu, Bakanın kendisine "Sizi takip ettiriyoruz" dediğini ve önergelerinden rahatsız olduğunu gerekçesiyle tehdit ettiğini ileri sürdü. Kesimoğlu, "Başıma bir şey gelirse faili belli" dedi.

Eski bakanlardan Cahit Aral'ın radyasyonlu çay içtiğini hatırlatan Kesimoğlu, İçişleri Bakanının biber gazına organik dediğini ve kendisinin de bu beyan üzerine hazırladığı soru önergesinde Bakan Şahin'e "basın mensupları önünde biber gazını denemeyi düşünür müsünüz?" çağrısında bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İçişleri Bakanı önergelerimden rahatsızlık duyuyorsa, onu rahatsız etmeye devam edeceğim. İçişleri Bakanı adeta 'gaf işleri bakanı'. Bunu kendisine söylediğimde bana 'gaf ne demek ama google'a bakmadan söyle' dedi. Gaf, yersiz, zamansız, beceriksiz, söz veya davranış,patavatsızlık ve pot demektir. Bence bakan google'a bakmaktan değil, malzeme olmaktan rahatsız olmalı.

Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayanlara biber gazı sıktırmak utanılacak bir görüntü ancak Bakanın yüzünün dahi kızarmadığını biliyorum. İdris Naim Şahin, Türkiye Cumhuriyeti tarihine adını gaflarıyla yazdıran ilk Bakan değilse de, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan, elinde Türk bayrağı ile yürüyen halka biber gazı sıktıran, polis şiddeti uygulatan ilk Bakan olarak yazdırmış ve toplumun hafızasından asla silinmeyecek görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur"

-"BÖYLE BUYURDU BAKAN"-

CHP'li Kesimoğlu, toplantı sonrası gazetecilere "Böyle Buyurdu Bakan!" başlığıyla hazırladığı broşürü dağıttı. İdris Naim Şahin'in basında yer alan haber ve karikatürlerinden oluşan broşürden 5 bin adet bastırdığını belirten Kesimoğlu, bunu Türkiye'nin pek çok yerine göndereceğini ifade etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Kesimoğlu: Başıma Bir Şey Gelirse, Faili Belli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement