Chp'li Sarı: "Ösym Başkanı Derhal Görevden Alınmalı" - Son Dakika
Güncel

Chp'li Sarı: "Ösym Başkanı Derhal Görevden Alınmalı"

Chp\'li Sarı: "Ösym Başkanı Derhal Görevden Alınmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, Hükümet tarafından derhal görevden alınması gerektiğini belirtti.

06.09.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, Hükümet tarafından derhal görevden alınması gerektiğini belirtti.

Sarı yaptığı yazılı açıklamada, ÖSYM'nin artık çocukların, gençlerin geleceğini tehdit eden bir "kriz üretim merkezi"ne dönüştüğünü ifade ederek, "Hiç bir kurum görev alanı ile ilgili konularda amacına aykırı sonuç doğuran ve varlık nedeni ile çelişen bu kadar yıkıcı bir etki yapamaz" dedi. ÖSYM'nin yeni başkanı döneminde yapılanları "hata" olarak nitelemenin, durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirten Sarı, "Olan biteni en iyi tanımlayan ifade, "sistematik beceriksizlik'tir" dedi. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifre vakası, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) yanlış puan hesaplaması, KPSS'de soruların sızdırılması, TUS'ta bir yıl önceki soruların tekrar sorulması ve en son TUS'ta hatalı sorular yüzünden bir buçuk yıl sonra yerleştirmelerin yeniden yapılması gibi skandallara bir yenisinin daha eklendiğini, bu kez de Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı iptal edildiğini belirten Sarı şunları dedi:

"Bu büyük beceriksizliğin sorumluları hesap vermelidir. İstifa etmek gibi sorumlu ve onurlu bir davranış içinde olması beklenmeyen ÖSYM Başkanı, AKP Hükümeti tarafından derhal görevden alınmalıdır. Hükümet, ÖSYM Başkanının mağdur ve tedirgin ettiği tüm kesimlerden özür dilemelidir. Ayrıca, beceri eksikliği açıkça ortaya çıkmış olan ÖSYM Başkanı döneminde yapılan tüm sınavlar bağımsız, bilimsel otoritelerce yeniden incelenmelidir."

Sarı, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlere de Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Sarı: 'Ösym Başkanı Derhal Görevden Alınmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement