Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Tır Kuyruğu - Son Dakika
Güncel

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Tır Kuyruğu

Cilvegözü Sınır Kapısı\'nda Tır Kuyruğu

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın yardımlar dışında kapatılmasının ardından Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluk devam ediyor

08.10.2013 17:18

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın yardımlar dışında kapatılmasının ardından, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluk devam ediyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen içerisinde undan şeker ve ekmeğe kadar birçok yardım malzemesini taşıyan tırların yanı sıra ticari amaçlı araçların da bekleyişi sürüyor.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Türk yolcu ve araçlarına kapatılan, sadece yardımlar için ve yaralıların Türkiye'ye girişleri durumunda açık bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı önünde yaklaşık 10 kilometreyi bulan kuyruk oluştu.

Yetkililer, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan girişler için güvenlik gerekçesiyle saat 09.00-17.30 saatleri arasında işlemlerin yapıldığını, bu nedenle tır kuyruklarının arttığını bildirdi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan yardım tırlarının tampon bölgede Suriye plakalı araçlara malzemeleri aktardıktan sonra döndüğü öğrenildi.

Gaziantep'ten yüklediği zeytinyağını Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirerek ara bölgede aktarmak için 4 gündür beklediğini ifade eden tır sürücüsü Bilal Akpınar, mağdur olduklarını söyledi.

Aracında sebze olduğunu belirten Halit Yıldız ise 4 gündür beklediğini, malzemelerin zarar görmesinden endişelendiğini kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Tır Kuyruğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement