Cinayetin Ardından Aile Faciası Çıktı - Son Dakika
Güncel

Cinayetin Ardından Aile Faciası Çıktı

Cinayetin Ardından Aile Faciası Çıktı

Ankara'da öldürülen dayı - yeğenin cinayet sırrı aydınlandıkça ortaya çok daha büyük bir intikam hikâyesi çıktı.

16.03.2012 17:40  Güncelleme: 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, dayı ve yeğeninin, cipten açılan ateş soncu öldürülme görüntüleri güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Tüyler ürpertici görüntülerde dayı ve yeğenin yolda yürüdükleri esnada yanlarından geçen bir cipten açılan ateş sonucu nasıl öldürüldükleri, kameralara yansıdı.

Önceki gün saat 12.00 sıralarında Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde seyyar halıcılık yapan Ali Taştan (58) ile yeğeni Hakan Özgün (25), plakasının ön ve arka tarafında "Mutluyuz, Evleniyoruz" yazısı bulunan gri renkli cipin penceresinden açılan ateş sonucu vurulmuştu.

Saldırı sonrası Ali Taştan, olay yerinde hayatını kaybederken vücuduna 7 kurşun isabet eden Hakan Özgün ise kaldırıldığı Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olayın ardından şüphelilerin, plakası gizlenen ciple Konya'ya kaçtıkları belirlendi. Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği, şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Saldırının, 8 Ocak 2012 tarihinde Konya'da işlenen bir cinayetin devamı olduğunu belirleyen polis, şüphelilerin, hayatını kaybeden kişilerin akrabaları olduğunu tespit etti.

Kimlikleri belirlenen zanlıların gidebileceği adresleri tespit eden polis, merkez Meram ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan bir eve operasyon düzenledi. Şüphelilerin arkadaşlarına ait olan eve gerçekleştirilen operasyonda cinayet zanlısı H. Ö. (20) ile kardeşi F.Ö. (17) gözaltına alındı.

Evdeki aramada koltukların altına gizlenmiş 2 adet tabanca, 84 adet mermi ve 1 adet çelik yelek ele geçirildi. Aynı mahallede bir sokakta terk edilmiş olarak bulunan 42 CRY 81 plakalı cipte ise 1 adet pompalı tüfek ve tüfeğe ait boş fişekler bulundu.

"KARDEŞİMİN ÖCÜNÜ ALDIM, SEVİNİYORUM"

Olaydan saatler sonra gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından kardeşiyle birlikte gözaltına alınan cinayet zanlısı H. Ö.'nün, kendisini korumak için bin 500 TL'ye çelik yelek aldığı öğrenildi. H. Ö.'nün cinayeti işlediği sırada olası bir saldırıya karşı çelik yeleğin üzerinde olduğu belirlendi.

Yakalandıktan sonra sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen cinayet zanlısı kardeşlerin soğukkanlı tavırları, herkesi hayrete düşürdü. H. Ö. hastane girişinde "Pişman değilim. Kardeşimin acısını aldım. Yine yapacağım. Olayı yaptım, seviniyorum" dedi. Daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen H. Ö. burada da "Yaptığım olaydan pişman değilim. Tüm Türkiye duysun" dedikten sonra kameraya öpücük attı.

HASTANEDEN TABURCU OLDUKTAN SONRA İNTİKAMINI ALDI

8 Ocak 2012 tarihinde Konya'nın merkez Karatay ilçesi Erenler mahallesinde iki aile arasında çıkan kavgada N. Ö, amcasının oğlu İ. Ö. (18) ve kardeşi H. Ö.'yü (20) silahla vurmuştu. Yaralanan kardeşlerden İ. Ö., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, ağır yaralanan H. Ö. ise tedavi altına alınmıştı.

Bu olayın ardından iki aile arasında başlayan husumet, kan davasına dönüştü. Hayatını kaybeden İ. Ö.'nün yakınları, şüpheli N. Ö. ve ağabeyleri ile babasının evinin de bulunduğu 6 evi ile 1 minibüsü ateşe verdi.

4 gün önce taburcu olan H. Ö. ise kardeşinin öcünü almak için harekete geçti. Kendisine silah ve çelik yelek temin ettikten sonra annesinin adına kayıtlı olan ciple Şereflikoçhisar'a giden H. Ö., sokak ortasında kardeşini öldüren, akrabasının oğlu Hakan Özgün ile dayısı Ali Taştan'ı kurşun yağmuruna tuttu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayetin Ardından Aile Faciası Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement