Çobanlığı Özledi, Simit Satarken Flüt Çalmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Çobanlığı Özledi, Simit Satarken Flüt Çalmaya Başladı

Çobanlığı özledi, simit satarken flüt çalmaya başladıVIDEO YOKAnkara'da seyyar simitçilik yapan Hüseyin Yıldırım, çobanlık yaptığı yıllarda çaldığı flütü özleyince, seyyar simit tablasının başında çalmaya da başladı.

18.05.2019 10:54

Çobanlığı özledi, simit satarken flüt çalmaya başladı

VIDEO YOK

Ankara'da seyyar simitçilik yapan Hüseyin Yıldırım, çobanlık yaptığı yıllarda çaldığı flütü özleyince, seyyar simit tablasının başında çalmaya da başladı. Başkentli müşterilerinin dikkatini de bu yolla çeken Yıldırım, "Bazı yerlerde simitçi diye bağırmıyorum. Flütümün sesinin duyduklarında müşterilerim geliyorlar" dedi.

Çorum'da dünyaya gelen ancak Ankara'ya göç eden simitçi Hüseyin Yıldırım, farklı bir yöntemle müşterilerinin dikkatini çekiyor. Flüt çalmayı kendi kendine öğrendiğini ifade eden Yıldırım, "Çobanlık yaparken flüt çalardım. Şimdi de simit satarken flüt çalmamın nedeni çobanlığa olan özlemim. Müşterilerim artık beni öğrendiler. Bazı yerlerde simitçi diye bağırmıyorum. Flüdümün sesinin duyduklarında müşterilerim geliyorlar" diye konuştu. Ankara'da İzmir simidi sattığını belirten Yıldırım "Bu benim sattığım Ankara simidi değil, İzmir simidi, beyaz simit. Ankara siyah simidi bilir. Bu simidi bir usta İzmir'den getirdi. Satıcısı az diye ben de beyaz simit satıyorum. Yağlı simit yapıyorum. O yüzden özel imalat yazıyorum. Ankara simidi meşhur ama benim simidim de meşhur" ifadelerini kullandı. Seyyar simitçilerin artık hiçbir yerde bekleyerek satış yapmadığını vurgulayan Yıldırım, "Onun için de zabıtalar seyyar simitçileri almıyor. Birisi simidi ister tablamı yere indiririm. Sonra tekrar yoluma devam ederim. Günde en az 15 kilometre yürüyorum. Vatandaş artık buraları tercih ediyor. Seyyarlar simit satamıyor. Bu yüzden seyyar simitçiler azaldı" diye konuştu.

Çobanlığı Özledi, Simit Satarken Flüt Çalmaya Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çobanlığı Özledi, Simit Satarken Flüt Çalmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement