Cömert'e Tepkiler Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Cömert'e Tepkiler Büyüyor

Cömert\'e Tepkiler Büyüyor

Eskişehir'de bir panele konuşmacı olarak katılan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Cömert'in, 'Eskişehir fuhuş merkezi olmuş' sözlerine tepkiler geliyor.

19.10.2012 15:37  Güncelleme: 15:41

Eskişehir'de bir panele konuşmacı olarak katılan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert'in, 'Eskişehir fuhuş merkezi olmuş' sözlerine Eskişehir'de bir çok kesimden tepkiler geliyor.

Odunpazarı Belediyesi ile Star Medya Grubu'nun işbirliğince önceki gün 'Ortadoğu, Suriye iç savaşı ve Türkiye' konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert, Star Gazetesi yazarları Ahmet Kekeç, Nasuhi Güngör, Star Gazetesi Dış Haberler Müdürü Nuh Yılmaz ile Hisarlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker katıldı. Panel öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın da yanında bulunduğu sırada söylemiş olduğu sözlere Eskişehirliler'in tepkisi sürüyor.

'ESKİŞEHİR FUHUŞ YUVASI OLMUŞ'

Gece yarısı Eskişehir'e girdiklerini belirten Cömert, Eskişehir'e girdikleri sırada Anadolu Üniversitesi Kampusu çevresinde travestilerle karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Eskişehir benim eski memleketim. Babam bu şehirde 4 sene müftülük yaptı. Biz Vilayet'in karşısındaki lojmanda oturduk. Benim Eskişehir'le irtibatım kopmadı, zaman zaman geldim Eskişehir'e. Odunpazarı bizim zamanımızda küçük bir mahalleydi. Evleri de fena değildi, ahşaptı. Fakat Odunpazarı'nı sizin belediye başkanınız, bizim de başkanımız Burhan Sakallı çok güzel bir çehre verdi. Bana öyle geliyor ki, bu Yılmaz Büyükerşen de bu başkanın hizmetinden yararlandı.

Gece geldik. Ahmet Kekeç'le beraber şehre girdik. Şehir merkezi diye yolu takip ettik. Yolda travestiler mıravestiler böyle bir hal. Üniversitenin çevresindeydi bu Anadolu Üniversitesi'nin, oranın yakınlarındaydı. Yani bir üniversite düşünün, bir külliye, külliyenin mütemmim cüzleri fuhuşhane yerleri, fuhuş yerleri yani. Bu enterasen bir şeydi. Birçok kafeler açık yerler vardı. Bu Eskişehir için çok kötü bir şey. Eskişehir'in şöhretini kirleten bir şey. Bu niye konuşulmaz. Bundan niye şikayet edilmez. Bundan şikayet etmek gericilik mi sayılıyor. Bunu sevmek, bunu savunmak ilericilik mi sayılıyor. Bunların üzerinde durulması lazım. Çünkü benim burada gördüğüm siyasi çevrelerde işin bu tarafı dile getirilmiyor. Laik yaşam biçimi de normal bizim bildiğimiz laik yaşam biçimi de fuhuşu bu kadar tolöre etmez. Laik yaşam biçimine göre de bir şehrin fuhuş merkezi haline gelmesi kötü bir şeydir. Dolayısıyla bunun üzerinde durulması lazım, yani bu şehrin bu lekeden kurtulması lazım."

KÖŞESİNDE DE YAZDI

Bu konuşmalarının yerel gazetelerde yer alması ve Yusuf Ziya Cömert'in bu yöndeki konuşmalarına dünkü Star Gazetesi'ndeki köşeşinde de yer vermesi Eskişehirlilerin tepkisine neden oldu.

Toplantı sonrasında AK Partili Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya Cömert'in sözlerini nasıl karşıladığı sorulması üzerine Sakallı, Cömert'in dilinin sürçtüğünü söylemesi ise şaşkınlıkla karşılandı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert'in sözlerine Eskişehir'de bir çok siyasi parti, sivil toplum kuruluşu tepki gösterdi. CHP'liler parti il binası önünde Star gazetesini yakarak, yazarı protesto etti. CHP'liler ayrıca toplantıda bulunarak Cömert'in sözlerine tepki göstermeyen Emniyet Müdür Yardımcısı, Milli Eğitim Müdürü, Turizm Müdürünü de kınadıklarını söylediler. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'e yapılan hakareti kabul etmediğini belirten Eskişehirliler, köşe yazarından özür beklediklerini belirttiler.

Kent Konseyi Kadın Meclisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Sivil toplum Örgütleri basın açıklaması yaparak Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert'in sözlerine tepki gösterdiler.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP Eskişehir İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Şanlı da Cumhuriyet Başsavcılığına Yusuf Ziya Cömert hakkında suç duyurusunda bulundu. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seyhan Yalçın yaptığı basın açıklamasında, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert'in kendisi açısından çok şansız, Eskişehir için kasıtlı ama yanlış bir tespitte bulunduğunu söyledi.

STAR GAZETESİ'Nİ YAKTILAR

Eskişehir fuhuş yuvası olmuş haberiyle ilgili Vardar İş Merkezi önünde toplanan Sivil Toplum Örgütleri adına basın açıklaması yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Nermin Yıldız da olaya tepki gösterdi. Cömert'i protesto eden yaklaşık 50 kişi daha sonra Star Gazetesi yakarak tepkilerini gösterdiler.

KA,SK(KA/COŞ)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cömert'e Tepkiler Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement