Cumhurbaşkanı Gül, İKV Yönetimini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, İKV Yönetimini Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Gül, İKV Yönetimini Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Gül, Ömer Cihad Vardan Başkanlığındaki İktisadi Kalkınma Vakfının yeni yönetim kurulunu Tarabya yerleşkesinde kabul etti.

11.02.2014 15:38  Güncelleme: 15:47

T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül 16 Ocak 2014 tarihinde yapılan Genel Kurulda İKV Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Tarabya yerleşkesi Huber Köşkünde kabul etti. Kabulde, Başkan Ömer Cihad Vardan dışında İKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Muhasip Üye Mehmet Nuri Görenoğlu, Yürütme Kurulu Üyeleri Yavuz Canevi, Hikmet Tanrıverdi, Üyeler İlhan Soylu, İlyas Gençoğlu, Münir Üstün, Şükrü Alkan, Tuğrul Kudatgobilik, Denetçi üye Kenan Atalay ve Genel Sekreter Çiğdem Nas da yer aldı.

Yarım Asırlık Kurum

İKV yönetim kurulunun Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ü ziyareti kapsamında, İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan, 26 Kasım 1965'de kurulan ve neredeyse yarım asırlık bir kurum olan İKV'nin kuruluş amaç ve faaliyetlerini anlattı. 2015'ün İKV'nin 50inci kuruluş yıldönümü ve 2014'ün Brüksel Temsilciliğinin kurulmasının 30uncu yıldönümü olması vesilesiyle kutlama etkinlikleri yapılacağını kaydeden Vardan, Türkiye-AB ilişkilerinde son dönemdeki gelişmeler hakkında bilgi verdi ve İKV'nin önümüzdeki çalışma dönemindeki öncelikli amaç ve faaliyetlerini Cumhurbaşkanı'na aktardı.

2014 AB Sürecinde Yeni Milat

Vardan, özellikle 2014'ün AB ile ilişkilerde yeni bir milat olarak nitelendirildiğini, bunun da İKV'ye önemli bir sorumluluk yüklediğini belirtti. 2013 Türkiye ilerleme raporunun daha ılımlı bir tonda çıktığını, 22inci faslın müzakerelere açılması, geri kabul anlaşmasının imzalanması ile vize muafiyeti diyaloğunun başlatılması, Başbakan Erdoğan'ın Brüksel ve Almanya gezileri, Fransa Cumhurbaşkanının 22 yıllık bir aradan sonra Türkiye'ye gelmesi ve Cumhurbaşkanı Gül'ün İtalya ziyareti gibi güncel gelişmelerin önemine değinen İKV Başkanı, 23 ve 24üncü fasılların açılmasının da bu gezi ve temaslarda sıklıkla gündeme getirildiğini vurguladı.

Sürece Katkı Sağlayacağız

İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni yönetim kurulunun tam bir Türkiye tablosu yansıttığını, farklı illerden, farklı sektörlerden ve farklı dinlerden her biri birbirinden değerli ve son derece deneyimli işadamlarından oluştuğunu ifade etti. Vardan, 2014'de hızlanacağı görülen Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine dün olduğu gibi bugün de ellerinden geldiği kadar destek olacaklarını söyledi ve kısa sürede 23 ve 24üncü fasılların açılacağını ümit ettiklerini ekledi.

MÜSİAD'daki Başarıları Bekliyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkan Ömer Cihad Vardan'ı ve yeni yönetim kurulunu göreve seçilmelerinden ötürü kutladı. Gül ayrıca Başkan Ömer Cihad Vardan'ın bu dönemde İKV Başkanı seçilmesini önemsediğini dile getirerek MÜSİAD Başkanı olarak geçmiş dönemde elde edilen başarılarının bu yeni görevde de artarak devam edeceğine inandığını ve bunu beklediğini ifade etti.

Türkiye Zaten bir Avrupa Ülkesi

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin zaten bir Avrupa ülkesi olduğunu ve 500 yıllık tarihi boyunca hep Avrupa'ya yöneldiğini Avrupa tarihinin bir parçası olduğunu ifade etti ve bugün de gerek ekonomik, gerekse siyasi ilişkiler açısından Avrupa'nın Türkiye için öneminin devam ettiğini vurguladı. Türkiye için AB hedefinin Avrupa ülkelerindeki gelişmiş standartlara ulaşmak olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, AB'nin sadece ekonomiden ibaret olmadığını ve hukuk devleti ve demokratik standartlar anlamına geldiğini hatırlattı.

Türkiye kendi değerlerini koruyarak AB standartlarına ulaşabilir

Türkiye'nin kendi değerlerini, kültürünü ve ananelerini koruyarak, AB standartlarına ulaşmasının önemine değinen Cumhurbaşkanı, bugün Batı kavramları ile ele aldığımız hukukun üstünlüğü, şeffaflık gibi değerlerin aslında, kendi inancımızda ve kültürümüzde birebir karşılıklarının olduğunu belirtti. AB üyeliği nihai hedefine ulaşmak kadar, müzakere sürecinin de Türkiye'nin gerekli reformları gerçekleştirerek gelişmesinde etkili olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı, bazı fasıllar açılmasa bile, Türkiye'nin gerekli uyum ve reform çalışmalarını kendi iyiliği için yapmasının şart olduğunu ve Türkiye'nin üye olma imkânının doğacağı gün geldiğinde hazır olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin en büyük zenginliği genç ve dinamik nüfusu

Türkiye'yi Brezilya, Rusya gibi dünya ekonomileri ile karşılaştıran Gül, Türkiye'nin bu ülkeler ile karşılaştırıldığında önemli bir farkı olduğunu, petrol ve gaz gibi doğal kaynakları olmadan 16ncı büyük ekonomi haline geldiğini ve en büyük avantajının da genç ve dinamik nüfusu olduğunu ifade etti. Bu zenginliğin gerçek anlamda ortaya çıkmasının ise Türkiye'de demokratik standartların tam anlamıyla oturduğu ve bir hukuk devleti olduğunda gerçekleşeceğini belirtti.

İKV Yenilikçi, Cesaretlendirici Hamleler Yapmalı

Cumhurbaşkanı Gül, İKV'nin daha görünür ve yenilikçi olması, her kesimi motive edecek, cesaretlendirecek, yapıcı ve yol gösterici atılımlar, hamleler yapması gerektiğini belirtti.

 

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, İKV Yönetimini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement