Cumhurbaşkanı Gül'ün Talimatı Şehit Pilotun Kızına "Umut" Oldu - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'ün Talimatı Şehit Pilotun Kızına "Umut" Oldu

Cumhurbaşkanı Gül\'ün Talimatı Şehit Pilotun Kızına "Umut" Oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ege Denizi'nde 16 yıl önce Yunan savaş uçaklarının attığı füzeyle uçağı düşürülen şehit pilot Nail Erdoğan'ın naaşının çıkarılması için talimat verdiği haberi şehit kızı Evrim Erdoğan'a umut oldu.

20.07.2012 14:40

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ege Denizi'nde 16 yıl önce Yunan savaş uçaklarının attığı füzeyle uçağı düşürülen şehit pilot Nail Erdoğan'ın naaşının çıkarılması için talimat verdiği haberi şehit kızı Evrim Erdoğan'a umut oldu. Şehit kızı Erdoğan, "Bu mübarek ayda beni sevindirdiği için minnetlerimi belirtiyorum. İnşallah en kısa zamanda bir sonuç alacağımıza inanıyorum" dedi.

Ege'de 8 Ekim 1996 tarihinde görev yaparken Yunan savaş uçaklarıyla girdiği it dalaşı sırasında Sakız Adası açıklarında Yunan pilotun düşürdüğü F-16 uçağının pilotu 1961 doğumlu yüzbaşı Nail Erdoğan'ın naaşı ve uçak enkazı bugüne kadar çıkarılmadı. Şehit pilotun kızı 23 yaşındaki Evrim Erdoğan, araştırma gemisi Nautilus'un Suriye açıklarında düşen Türk uçağını ve pilotları kısa sürede bulmasının ardından umutlandı. Şehit kızının yardım çağrısını duyan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, babasının naaşının çıkarılması konusunda Genelkurmay Başkanlığı'na "Çıkarın" talimatı verdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatını duyan şehit kızı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu şekilde bir talimat vereceğine tüm kalbimle inanıyordum.

Tam 16 yıldır kendi içimizde hesaplaşıyorduk 20'nci günümde bana sayın Cumhurbaşkanımızdan bir cevap geldi. Resmi olarak bir bildiri açıklanmadı ama bu çok büyük bir adım. Ben diliyorum bir an önce sağlam adımlar atılacaktır. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Genel Kurmay Başkanımız Necdet Özel'e bir sürü destek olan vatandaşlarımıza binlerce kez teşekkür ediyorum. Bu mübarek ayda beni sevindirdiği için minnetlerimi belirtiyorum. İnşallah en kısa zamanda bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Bunu beklemekteyim inşallah bir çözüm olur ve amacımıza ulaşırız. Suriye tarafından düşürülen uçakta maalesef iki şehit verdik. Onların naaşlarının çıkarılması benim içinde çok büyük umut oldu. Çünkü ben babamı kaybedeli 16 yıl oldu ve hala denizin dibinde. Ne yazık ki böyle bir durumda 1260 metre derinlikteki bir uçak ve şehitlerin naaşı çıkarılabiliyorsa benim babamın naaşı Ege denizinin sadece 400 metre dibinde. Günümüz şartlarında bu çok rahatlıkla çıkartılabilir. Mücadelemde bir yerlere ulaştım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'ün Talimatı Şehit Pilotun Kızına 'Umut' Oldu - Son Dakika


Advertisement