Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama törenlerine alternatif tören düzenledi.

29.10.2016 16:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama törenlerine alternatif tören düzenledi.

Manisa Öğretmenevi önünde toplanan ve içerisinde CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de yer aldığı grup, İstasyon Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti.

Yürüyüş kolu, daha önce tertip komitesi tarafından belirlenen İstasyon Caddesi, Atatürk Bulvarı'nı takip ederek Cumhuriyet Meydanı'nda sonlanacak güzergahtan farklı olarak Cumhuriyet Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nı takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na ulaşmak istemesi üzerine emniyet mensupları güzergahın değişmemesi yönünde gruba uyarıda bulundu.

Gruba uyarıda bulunan emniyet mensuplarının yanına gelen CHP Grup Başkanvekili Özel, "Cumhurbaşkanı, kanunda olmayan yetkilerini kullanıp fiili durum yaratırken, biz de cumhuriyet kutlaması için fiili durum yaratıyoruz. Bizim tertip komitesi güzergahın bu olmadığını bana söyledi. Ben milletvekili dokunulmazlığının da verdiği görev ve cesaretle kitleye ve tertip komitesine buradan yürümeleri talimatını veriyorum." diye konuştu.

Emniyet mensupları ise "Biz tertip komitesini bilgilendirdik, yasal durumu anlattık. Yine de kontrol edilir biz kendi tarafımızdan önlemimizi alırız." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinden Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan kortej, CHP İl Başkanlığı önderliğinde Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün köstekli saatini kalbinin üstünde taşımamış olsaydı, savaş meydanında şehit düşeceğini hatırlattı.

Atatürk'ün savaşı kazanmasının ardından yabancı gazetecilerin kendisine sorduğu 'savaşı kazandınız yönetim şekliniz ne olacak' sorusuna 'Genç devletin yönetim şekli cumhuriyet olacak. Halkın seçtiği vekilleri mecliste olacak. Egemenlik kayıtsız şartsız millette olacaktır' dediğini hatırlatan Özel, "Atatürk'ün canı pahasına kurtardığı bu ülke ve kurduğu bu cumhuriyete, kendisine layık görmediği makamı birileri kendisine layık görüyorsa, karşısında dimdik bizi bulacaktır." dedi.

Etkinlikte, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP İl Başkanı Halil Tokul'da birer konuşma yaptı.

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen alternatif kutlama programına, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile CHP'li vatandaşlar katıldı.

Soma

Soma İlçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Soma Şubesi tarafından dernek binası önünde Aşure hayrı yapıldı.

Aşure hayrına, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Aksoy, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdür Hakkı Duran'ın yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri katıldı.

Etkinlikte konuşan dernek başkanı Önder Adar, "Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Cumhuriyet şehitlerimizin aziz hatıralarına bir aşure hayrı tertipliyelim istedik. Bugün her zamankinden daha onurlu ve gururluyuz. Çünkü bize bu ülkeyi armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emaneti olan Cumhuriyet rejiminin 93. yıl dönümünü kutluyoruz. Onlara çok şey borçluyuz. Onlar bize bu millete tarihinde görülmediği kadar haklar ve hürriyetler verdiler." ifadelerini kullandı.

Okunan dualar eşliğinde katılanlara aşure ikram edildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement