Siirt Eruhlular, Paketi Olumlu Buldu - Son Dakika
Güncel

Siirt Eruhlular, Paketi Olumlu Buldu

Siirt Eruhlular, Paketi Olumlu Buldu

Terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği Eruh İlçesi'ndeki vatandaşlar, Demokratikleşme Paketi'ni olumlu buldu.

30.09.2013 17:23  Güncelleme: 08:01

Terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği Siirt'in Eruh ilçesindeki vatandaşlar, Demokratikleşme Paketi'ni olumlu karşıladı.

KAHVELERİ DOLDURDULAR

Eruh'taki vatandaşlar Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın konuşmasını dinlemek için kahvehaneleri doldurdu. Dih Mahallesi Muhtarı Abdullah Kurt, demokratikleşme paketindeki seçim barajı, başörtüsü yasağının kaldırılması ile özel okullarda ana dilde eğitim kararının olumlu bir adım olduğunu söyledi.

"TUTUKLULAR İÇİN DÜZENLEME BEKLİYORUZ"

"Başbakan Erdoğan çok önemli konular dile getirdi. Seçim barajının indirilmesi, bazı ceza kanunların değiştirilmesi, hatta kamu ve öğrencilerin başörtüsü sorunu ile ilgili konuları açıkladı. Memnun edecek bir durumdur. Sadece tutuklu olan insanların durumu ne olacak onu öğrenemedik, bu konuya dikkat edilmesi lazım. Birçok kişi sebepsiz yere çok basit şikayetlerle tutuklanmış. Herhangi bir fiili suç olmadığı halde yıllardır cezaevlerindedirler. Cezaevlerindekilerin durumla ilgili bir düzenleme bekliyoruz. Seçim barajların indirilmesini, millet olarak memnuniyetle dile getiriyoruz. Bu sürecin daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Ana dilde eğitimin serbest edilmesi beklentileri karşıladı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt Eruhlular, Paketi Olumlu Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement