Oğuz: Aileler Çocuklarını İmam Hatip'e Vermek İçin Yarışıyor - Son Dakika
Güncel

Oğuz: Aileler Çocuklarını İmam Hatip'e Vermek İçin Yarışıyor

Oğuz: Aileler Çocuklarını İmam Hatip\'e Vermek İçin Yarışıyor

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından velilerin çocuklarını İmam Hatip Ortaokulu ve liselerine vermek için yarıştığını öne sürdü.

14.10.2014 17:54  Güncelleme: 09:55

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından velilerin çocuklarını imam hatip ortaokulu ve liselerine vermek için yarıştığını öne sürdü. Oğuz, Denizli'de 38 imam hatip okulunda 548 derslikte 7 bin 971 öğrencinin eğitim gördüğünü, imam hatiplerin amacının, kişilik ve mizaç olarak da dini ve ahlaki değerlere bağlı insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

İmam hatip okullarının 63. kuruluş yıldönümü nedeniyle Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, imam hatip okullarının kuruluşundan bu yana ortaya çıkış şekli, yapısı, müfredatı, öğrencileri ve mezunlarıyla Türkiye'nin en önemli yapı taşlarından birisi olduğunu, milli mücadele yıllarından bugüne kadar, daima gündemde ve sosyal bir gerçek olarak varlıklarını muhafaza ettiğini söyledi.

İmam hatip liselerinin Türkiye tarihinde önemli ve başarılı proje olduğunu savunan Oğuz,şunları söyledi:

"İmam hatip terbiyesi almış nice insanlar ülkenin kalkınmasında motor görevi üstlenmiştir. İmam hatip neslinin artık ülke dışına taştığını, evrenselleştiğini, akademisyenleri, idareci ve devlet adamları örneklerinde doyasıya yaşıyoruz. Denizli'de 38 imam hatip okulunda 548 derslikte 7 bin 971 öğrencimiz eğitim görüyor. Bunlardan 4 bin 800 öğrenci imam hatip ortaokullarında, 3 bin 171 öğrenci ise imam hatip liselerinde eğitim alıyor. Vatandaşlarımız çocuklarını imam hatip okullarına vermek için yarışıyor. Bu bizi memnun etmekle birlikte camiamıza da büyük bir sorumluluk yüklüyor. İmam hatiplerinin amacı sadece mesleki değil, kişilik ve mizaç da olarak dini ve ahlaki değerlere bağlı insanlar yetiştirmektir. Bugün geldiğimiz nokta bunun en iyi göstergesidir."

Törende konuşmaların ardından öğrenciler Kuran-ı Kerim ve şiirler okudu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğuz: Aileler Çocuklarını İmam Hatip'e Vermek İçin Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement