Depremzede üniversite öğrencilerinden ikinci öğretim ücreti alınmayacak - Son Dakika
Güncel

Depremzede üniversite öğrencilerinden ikinci öğretim ücreti alınmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, deprem bölgesinde eğitim gören üniversitelilerden ikinci öğretim ücreti alınmayacak.

17.11.2023 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, 2023-2024 öğretim yılında ailesi veya kendisi, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası OHAL ilan edilen illerde ikamet eden ve devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden öğrenciler ile bu illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken ikinci öğretim öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

ÖDEME YAPANLAR ÜCRETİNİ GERİ ALACAK

Bu öğrencilerden 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ödeme yapmış olanlara, yükseköğretim kurumları tarafından ücret iadesi yapılacak.

GAZZELİLERDEN DE ÜCRET ALINMAYACAK

Ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve Türkiye'deki herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programına devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken ikinci öğretim öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

Depremzede üniversite öğrencilerinden ikinci öğretim ücreti alınmayacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Depremzede üniversite öğrencilerinden ikinci öğretim ücreti alınmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement