Devecikonağı Barajı Faaliyete Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Devecikonağı Barajı Faaliyete Geçiyor

Devecikonağı Barajı Faaliyete Geçiyor

Devecikonağı barajı 2012 yıl sonunda faaliyete geçiyor.

04.08.2012 13:49

Mustafakemalpaşa Devecikonağı köyünde Emet çayı üzerine inşa edilen Hidroelektrik santrali yıl sonunda elektrik üretimine başlıyor.

Yapımına 2010 yılı Eylül ayında başlanan Devecikonağı Hidroelektrik santralinde incelemelerde bulunan Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve M. Kemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut yetkililerden bilgi aldılar.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik Devecikonağı Barajı Döllük- Güllüce Sulama Projesi kapsamındaki hatta ihtiyaç duyulan suyu sağlarken bu suyun enerjisinden de faydalanmak amacıyla projelendirilmiş ve tesis edilmiştir. Devecikonağı Barajı mansabında 7 m derinliğe kadar nehir taraması yapılarak mansap su seviyesi düşürülmüş ve bu sayede su altında kalan tarım alanları azaltılarak projenin olumsuz sosyal etkileri ve kamulaştırma maliyetleri en aza indirilmiş, aynı zamanda enerji üretimi de arttırılmıştır dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı MCK inşaatın yapmış olduğu Devecikonak Hidroelektrik santralinde gelinen son durumu incelemek için buradayız, ülkemiz ve bölgemiz adına gurur duyuyoruz, inşası bittiğinde28 megavat gücünde burada bir işletme olacak tabi bu işletme Döllük -Güllüce sulama hattıyla entegre bir şekilde çalışacak, bu manada hem bir taraftan elektrik üretirken hem de tarımsal sulamaya hizmet verecek bir baraj olacak , aldığımız bilgilere göre 2012 yılı Kasım veya Aralık ayında barajımız hizmete girecek elektrik üretmeye başlayacak. Hepimizin bildiği gibi dünyada en büyük problem enerji açığını aşmak, bu konuda Türkiye de çok ciddi manada dış kaynak kullanmak zorunda ve cari açığımızın en büyük kısmını enerji darboğazı oluşturuyor, bu hidroelektrik barajın üretime geçmesiyle hem cari açığımıza katkı sebebiyle hem de doğal kaynaklarımızın kullanılması sebebiyle çok başarılı bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Devecikonağı Barajı Faaliyete Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement