Devlet Bakanı Yılmaz: "Sağlıklı Büyümek İçin İyi Organize Olmamız Gerekir" - Son Dakika
Güncel

Devlet Bakanı Yılmaz: "Sağlıklı Büyümek İçin İyi Organize Olmamız Gerekir"

Devlet Bakanı Yılmaz: "Sağlıklı Büyümek İçin İyi Organize Olmamız Gerekir"

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınmanın Sadece Büyümeden İbaret Olmadığını Belirterek, Sağlıklı ve Dengeli Bir Şekilde Büyümek Gerektiğini Aksi Taktirde Bedelinin Çok Zor Ödeneceğini Söyledi

15.01.2011 19:06

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınmanın sadece büyümeden ibaret olmadığını belirterek, sağlıklı ve dengeli bir şekilde büyümek gerektiğini aksi taktirde bedelinin çok zor ödeneceğini söyledi. Yılmaz, sağlıklı bir büyüme için iyi organize olunması gerektiğini kaydetti.

Aksaray'da gezi ve incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve tohum depolama alanında faaliyet gösteren 'my Silo Fabrikası'nın açılışını yaptı. Daha sonra SÜTAŞ Entegre Tesisleri'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tesisteki süt üretiminin tüm aşamalarını yerinde gören Bakan Yılmaz, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'a yaptıkları yatırım ve modern tesisten dolayı teşekkür etti. Burada yaptığı açıklamada kalkınmanın sadece büyümeden ibaret olmadığını belirten Bakan Yılmaz, "Bu büyümenin sağlıklı ve iyi gitmesi için çok iyi organize olmamız gerekiyor. Sağlıklı ve dengeli büyümek için yaptığımız çalışmaları çok iyi analiz etmeliyiz. Hızlı şekilde büyürseniz bunun bedelini çok zor ödersiniz. Ağır şekilde büyüdüğünüz zaman daha önemli hizmet verirsiniz. Sütaş'ın ağır ağır büyüyerek başarıyı böyle yakaladığına inanıyorum. Bizler ülke olarak eskiden gelişmişliğin sanayi olduğunu söylerdik ama bugün büyümenin hayvancılık ve tarım ile olduğunu da görüyoruz." dedi.

Aksaray Üniversitesi'ni de ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada Rektör Prof. Dr. Necdet Sağlam ile görüştü. Türkiye'de 156 üniversite olduğunu belirten Bakan Yılmaz, artık üniversitelerin girilmesi zor olan değil, öğrenci arayan üniversiteler olacağına inandığını söyledi. Bakan Yılmaz, Somuncu Baba Külliyesi inşaatını da gezerek Belediye Başkanı Nevzat Palta'dan bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devlet Bakanı Yılmaz: 'Sağlıklı Büyümek İçin İyi Organize Olmamız Gerekir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement