Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- BEYOĞLU'NDA KAFEDE YANGIN (2)Yoğun duman nedeniyle göz gözü görmedi.

10.06.2017 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BEYOĞLU'NDA KAFEDE YANGIN (2)

Yoğun duman nedeniyle göz gözü görmedi.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - Özgür EREN - İSTANBUL

Beyoğlu Talimhane'de Adülhak Hamit Taran Caddesi üzerinde bulunan ve genelde Arap turistlere yönelik kafe-restorantta elektrik panosundaki tamirat sırasında saat 14: 45 sıralarında yangın çıktı. İçeride bulunan malzemelerin alev almasıyla çalışanlar itfaiyeden yardım istedi. Şişli ve Beyoğlu itfaiye gruplarının müdahale ettiği yangın sırasında dumandan etkilenen bir kişi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiyenin müdehalesi sırasında yollar güvenlik için trafiğe kapatıldı.Yoğun duman çevrede paniğe neden oldu. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

--------

-Yoğun duman

-İtfaiyenin müdahalesi

10.06.2017 - 15.03 Haber Kodu : 170610093

10.06.2017 - 15.15 Haber Kodu : 170610096

============================

2- TANJU ÇOLAK GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI - İSTANBUL DHA

Eski futbolcu Tanju Çolak İstanbul'da gözaltına alındı.

Çolak'ın, Ankara merkezli bir operasyon kapsamında İstanbul'daki evinde gözaltına alındığı öğrenildi. Galatasaray ve Fenerbahçe'de de forma giyen Avrupa gol kralı olan eski futbolcu Tanju Çolak'ın Ankara'ya götürüldüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----

-Çolak'ın arşiv görüntüleri

10.06.2017 - 14.38 Haber Kodu : 170610092_

=========================

3- TEM'İ KİLİTLEYEN KAZA

Haber Kamera Ramazan EĞRİ İstanbul DHA

TEM Otoyolu Ataşehir Mevkii Ankara istikametinde 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nda araç kuyruğu oluştu.

Kaza  saat 14.30 sıralarında TEM Otoyolu Ataşehir mevkiinde  meydana geldi. Kürşat Mengücür'ün kullandığı araç aynı yönde ilerleyen araca o da onun önündeki araca çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle Ankara istikametinde yoğun trafik oluştu.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kaza da yaralanan 2 kişi

-Hasarlı araçlar

-Araçların çekilmesi

-Olay yerinden ayrılan ambulans

-Kaza nedeniyle oluşan trafik

-Genel Detay

====================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAHREYN DIŞİŞLERİ BAKANI KHALİFA'YI KABUL EDİYOR

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmad Bin Muhammad Al-Khalifa'yı Tarabya Köşkü'nde kabul ediyor. Saat 15: 00'de başlayan görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------

-Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun konvoyunun Tarabya Köşkü'ne gelişi

-Bahreyn Dışişleri Bakanınının aracının gelişi

DHA FEED

===============

5- LYS'DE SOSYAL BİLİMLER SINAVI SONA ERDİ

SORULAR KİMİNE GÖRE KOLAY KİMİNE ZOR

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL DHA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında bugün gerçekleşen ve 135 dakika süren LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı, sona erdi.

SINAVI DEĞERLENDİRDİLER

Sınavdan çıkan adaylarlardan kimisi soruları kolay bulurken kimisi ise zor olduğunu söyledi. Saat 10.00'da başlayan ve tek oturum halinde yapılan sınav, 12.15'de sona erdi. LYS 4'de sorular, tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü derslerinden sorular oluştu. Sınav soruları arasında bu yıl ilk kez açık uçlu sorular da yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde sınava giren öğrenciler de sınav heyecanını yaşadı. Sınavdan çıkan öğrencilerden kimisi soruların zor kimisi ise kolay olduğunu söyledi. Ancak adaylar arasında geçen yıllara oranla soruların daha kolay olduğu görüşü de hakimdi. İlk kez karşılaştıkları açık uçlu sorular içinde zor olduğu yönünde görüşler belirtildi.

"ÇALIŞAN İÇİN HERŞEY KOLAY"

Hedefi psikolog olmak olan Yağmur Tekingür, sınav çıkışı yaptığı açıklamada, "Sınav kolaydı. Özellikle coğrafya ve felsefe kolaydı. Açık uçlu sorular bana zor geldi" derken, Zeynep Topçu ise "Sınav kolaydı. Zaten çalışan için herşey kolay. Başta biraz heyecanlandım ancak daha sonra doğru bazı soruların yanıtlarını hatırlayınca rahatladım" ifadelerini kullandı.

"TARİH VE COĞRAFYA KOLAYDI AMA FELSEFEDE ZORLANDIM"

Can kuskan adlı bir aday da beklediğinden daha iyi geçtiniği belirttiği sınavla ilgili olarak, "Tarih ve coğrafya kolaydı ama felsefede zorlandım. Genel olarak iyiydi. Açık uçlu sorularda felsefeninkileri boş bıraktım. Aklıma birşey gelmedi" şeklinde konruştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Sınavdan çıkanlar

-Aileleriyle buluşup sarılan adaylar

-Adaylar ile röp

-Zeynep Topçu ile röp

-Yağmur Tekingür ile röp

-Can Kuskan röp

-Genel ve detaylar

10.06.2017 - 14.13 Haber Kodu : 170610087_

==================

6- SAĞLIK BAKANI AKDAĞ İSTANBUL'DAKİ SAĞLIK YATIRIMLARINI ANLATTI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ,

" İkitelli'de bilindiği gibi 2700 yataklı büyük bir şehir hastanesi külliyemiz var. Bu şehir hastanesi külliyesi sadece İkitelli ve çevresine değil, İstanbul'un Avrupa Yakasına ve Trakya'ya hizmet verecek bir eser olacak"

"Anadolu yakasında ise Sancaktepe - Samandıra bölgesinde silahlı kuvvetlerin havalaanı olarak da kullandığı bir alan. Şu an da 3 milyon metrekaresini Sağlık Bakanlığına tahsis ettirmiş durumdayız. Burada da 4200 yataklık, 10 ayrı hastaneden oluşan, tüm bu hastanelerin sosyal donatılarından oluşan bir şehir kuruyoruz"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

İstanbul İl Değerlendirme Toplantısına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklamalarda bulundu.

Bakan Akdağ, "İstanbul'un önemli ölçüde sağlık yatırımına ihtiyacı var. İstanbul'u diğer şehirlerden ayıran diğer bir özellikde var. Arsa bulma problemlerimiz var İstanbul'da. Bunları büyük ölçüde aştık. Bir çok hastane gerçekleştirdik. Şuan da 17 inşaat devam ediyor. Yeni başlayacağımız birkaç inşaatımız daha var. Hedefimiz şu; 2020'lere vardığımızda belki bu 2021 olabilir, İstanbul'da bütün hastalarımı, çok kalabalık yatış dönemlerimiz hariç bütün hastalarımız, sağlık bakanlığının hastanelerinde tek yataklı, banyolu, tuvaletli, refakatçisiyle rahatça hastasıyla beraber konaklayabileceği nitelikli yataklara kavuşmuş olacaklar. Otoparklarıyla, vale, karşılayıcı hizmetleriyle, ayaktan tedavi poliklinik hizmetlerimizle bu hastanelere bağlı semt polikliniklerimizle İstanbul'u böyle bir noktaya getireceğiz" dedi.

"DEPREM İZALATÖRLERİ KULLANIYORUZ"

"Yeni yaptığımız hastanelerin büyük kısmında deprem izalatörleri kullanıyoruz" diyen Akdağ, "Deprem izalatörlü bir bina çok ciddi bir depremde bile binanın sadece yatay düzlemde hafif şekilde salınım yaptığı, asla kırılıp dökülmediği bina. Dolayısyla bir hastane binası içinde ameliyat yapılıyorsa, ameliyata bile devam edilebileceği depremden sonra da ayakta kalan herhangi bir tahribat görmemiş binalardan bahsediyoruz. Finansman kaynağı olarak genel bütçemizi kullandık. Yurtdışı kredilerini ve kamu özel ortaklığını kullanıyoruz" diye konuştu.

"DÜNYADA İLK OLACAK BU"

Sağlık Bakanı Akdağ, "İkitelli'de bilindiği gibi 2700 yataklı büyük bir şehir hastanesi külliyemiz var. Bu şehir hastanesi külliyesi sadece İkitelli ve çevresine değil, İstanbul'un Avrupa Yakasına ve Trakya'ya hizmet verecek bir eser olacak. Anadolu Yakasında ise benim de çok uzun süredir peşinde olduğum bir arsayı nihayetinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat vermesiyle Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettirmiş olduk.  Anadolu yakasında ise Sancaktepe -Samandıra bölgesinde silahlı kuvvetlerin havalaanı olarak da kullandığı bir alan. Şu an da 3 milyon metrekaresini Sağlık Bakanlığına tahsis ettirmiş durumdayız. Burada da 4200 yataklık, 10 ayrı hastaneden oluşan, tüm bu hastanelerin sosyal donatılarından oluşan bir şehir kuruyoruz. Dünyada ilk olacak bu. Bu hastanenin arazisine ambulans uçak indirebileceğiz. Böyle devasa bir proje olunca 2021 yılına uzayabilir ama neticede cumhuriyetimizin 100. Yılına ulaşmadan İstanbulumuzda bütün kamu sağlık binalarını mükemmel hale getirmiş olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Recep Akdağ'ın konuşması

Detaylar

10.06.2017 - 13.02 Haber Kodu : 170610072

===================

(arşiv görüntüyle yeniden)

7- USTA GAZETECİ DOĞAN HEPER HAYATINI KAYBETTİ

Haber: İstanbul DHA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve sürekli basın kartı sahibi 80 yaşındaki usta gazeteci Doğan Heper, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Doğan Heper için başsağlığı açıklaması yaptı. Açıklamada, "Üyemiz usta gazeteci-yazar Doğan Heper'i kaybettik. Doğan Heper'in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

DOĞAN HEPER KİMDİR ?

Doğan Heper, 1937 yılında İstanbul Aksaray'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. 1964'te Abdi İpekçi'nin isteği ile Milliyet gazetesi kadrosuna girdi. Milliyet'te Abdi İpekçi'den sonra uzun süre genel yayın yönetmenliği görevinde bulundu.  Milliyet'te muhabirlik, sayfa sekreterliği, sorumlu müdürlük, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği, murahhas üyelik, icra kurulu başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği yaptı. Milliyet'te toplam 53 yıl görev yaptı. Heper, Doğan Medya Grubu yayın konseyi üyeliği görevini de üstlendi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nde ve İletişim Fakültesi'nde ders verdi. Heper, gazetecilik yaşamını 3 yıl önce kaleme aldığı 'Milliyet'le 50 yıl' kitabında toplamıştı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Heper'in arşiv görüntüsü

10.06.2017 - 13.50 Haber Kodu : 170610084

=================

(ÖZEL)

8- TOKALI KADIN HIRSIZLAR KAMERADA

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Çekmeköy'de toka ile kapıları açarak girdikleri evlerden hırsızlık yaptığı iddia edilen 2 kadın gözaltına alındı. Kadınlar iki eve girerken güvenlik kamerasına yansıdı.

AYNI MAHALLEDE YAKALANDILAR

Çekmeköy Alemdağ Mahallesi 95. sokakta iki farklı evde geçtiğimiz günlerde hırsızlık meydana geldi. İki daireden 15 bin TL değerinde altın ve elektronik eşyayı çantalar çalındı. Güvenlik kamerası incelendiğinde şal ve büyük güneş gözlükler ile yüzlerini gizleyen iki kadının hırsızlıkları gerçekleştirdiği belirlendi. Çekmeköy Asayiş ve Çekmeköy Bölgesi Devriye Ekipleri, kimlikleri tespit edilen şüpheli iki kadını yine aynı mahallede yakalandılar. Emniyete götürülen şüpheli Gönül V. (33) ve Nejla T. (27)  ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin emniyette aynı suçtan 30'a yakın kaydının olduğu öğrenildi. Kadınların toka ile kapıları açarak dairelere girdiği tespit edildi.

EVLERE GİRİŞLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Şüphelilerin evlerin önüne gelip kapıları açma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde içeriye giren kadınlar bir süre dışarı çıkarak rahat tavırlarla ayrıldığı görülüyor.

Görüntü Dökümü

------

GÜVENLİK KAMERASI

-Şüphelilerin yürümesi

-Bir siteye girişleri

-Bir evin kapısını açmaları

-Evden çıkışları

-Caddede ilerlemeleri

-Emniyetten çıkarılışları

-Polis aracına binmeleri

-Hırsızlık sırasında kafalarının şal ile kapalı olması

-Emniyetten çıkarken görüntüleri (aktüel)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement