Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Kaçırılan 10 yaşındaki Ceylin ölü bulundu - EKEŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDIİzmir'in Ödemiş ilçesinde, iki gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen mesajdan kaçırıldığı anlaşılan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in cesedinin bulunduğu evde yaşayan ev hanımı Ş.T.

12.06.2017 17:53

Kaçırılan 10 yaşındaki Ceylin ölü bulundu - EK

EŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, iki gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen mesajdan kaçırıldığı anlaşılan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in cesedinin bulunduğu evde yaşayan ev hanımı Ş.T. (30) ile oto tamircisi olan kocası S.T. (37) gözaltına alındı. Çift, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. S.T.'nin olay sırasında evde olmadığı öğrenildi.

Ş.T.'nin polise verdiği ilk ifadesinde olay günü oğlu ile parkta oynadıklarını belirtip, "Ceylin, oğlumu çok severdi. O da bize katıldı. Bir süre birlikte oynadıktan sonra su içmek ve dinlenmek için eve çıktık. Ceylin, evin içinde koştururken, ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odaki sandığa kilitledim" dediği öğrenildi.

Ceylin Atik'in dedesine gelen "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı SMS'in de Ş.T. tarafından bir yakınının cep telefonundan gönderildiği belirlendi.

Öte yanda vücudunda herhangi bir kesici alet ve kurşun yarası bulunmayan Ceylin Atik'in cesedi, savcı ve polisin evdeki gerekli incelemelerinin ardınan otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Binanın önündeki kalabalıktan görüntü ve tepki göstermeleri

Polisin aldığı önlemler

Vatandaşlarla röpler

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aykın olay yerine gelip yaptığı kısa konuşma

Genel ve detay görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM - Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ ÖDEMİŞ (İzmir),

===============================================

Havuza diye çıkan 2 kız çocuğu ortadan kayboldu

DENİZLİ'de yüzme havuzuna gittiğini söyleyen ve her ikisi de 13 yaşında olan G.S. (Gamze Selçuk) ile okul arkadaşı R.D. (Rabia Dilfil) kayıplara karıştı. Ailelerin kayıp başvurusu üzerine polis, iki kızı bulmak için çalışma başlattı.

Merkezefendi İlçesi Akkonak Mahallesi'nde yaşayan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki G.S., yanına gelen arkadaşı R.D. ile birlikte dün (pazar) yüzme havuzuna gideceklerini söyleyerek evden ayrıldı. Çocukların ortak arkadaşı olan H.A., Facebook sayfasından, yanında R.D. ile Karahayıt Mahallesi'nde bir yüzme havuzundan fotoğraf paylaştı. İki çocuk akşam eve dönmeyince aileleri meraklandı, polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis, iki kızı bulmak için çalışma başlattı.

G.S.'nin dayısı Hasan Dire, "Evden havuza gittiklerini söyleyerek çıktı, ancak bir daha haber alamadık. Cep telefonu da kapalı, ulaşamıyoruz. Dünden beri yok, hayatından edişe ediyoruz. Bu sabah Adalet Parkı'nda yeğenime benzeyen bir kız görmüşler, yanında iki erkek varmış, zorla bir otomobile bindirildiği şeklinde polise ihbar yapıldığını öğrendik. Biz de arıyoruz. Görenler polise arasın" dedi.

Merkezefendi İlçesi Akkonak Mahallesi'nde yaşayan ortaokul öğrencisi G.S.'nin annesi 30 yaşındaki Elvan Kaya ile R.D.'nin annesi 36 yaşındaki Neşe Aktaş, kızlarından gelecek umutlu bir haber bekliyor. Kızlarını sürekli çevrelerinde ve arkadaşlarında arayan gözü yaşlı iki anne, kızlarına da çağrıda bulunarak, telefon etmelerini eve dönmelerini istedi. G.S.'nin annesi Elvan Kaya, kızına seslenerek, "Sağsağlim bulunmasını istiyoruz, aramızda bir sorun yok. Ne şekilde olursa olsun evine dönsün. Onu bekliyoruz. Parkta görüldüğü söylendi, ancak doğru olup olmadığı belli değil. Polis de biz de arıyoruz. Kızım neredeysen ara bir sesini duyayım. Bir şeyler söyle yaşadığını bileyim yeter" diyerek gözyaşı döktü.

R.D.'nin annesi Neşe Aktaş ise, dünden bu yana kızından ve arkadaşından haber alamadıklarını belirtip, kızına seslenerek, "Her yerde arıyoruz, bulamıyoruz. Kızmayacağız ne olursa olsun dön eve, bir telefon et, çok merak ediyoruz. Neredeyseniz haber verin, en yakın polise gidin. Kim sizi götürüyorsa, söyleyin. Sesinizi duysak, hayatta olduğunuzu bilsek içimiz rahatlayacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kayıp Gamze Selçuk'un annesi Elvan Kaya'nın konuşmamı ve ağlaması

Gamze Selçuk'un fotoğrafı

Kayıp Rabia Diflis'in annesi Neşe Aktaş'ın konuşması ve ağlaması

Kayıp Rabia Diflis'in fotoğrafı

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===============================================

Aç kalan domuzlar şehire inip, yiyecek aradı

ANKARA'nın Kızılcahamam ilçesindeki ormanlık alanda aç kalan domuzlar, sahiur vakti şehir merkezine inerek evlerin bahçelerinde yiyecek aradı.

Kızılcahamam Karşıyaka Mahallesi Cumhuriyet Meydanının etrafında dolaşan 4 yaban domuzunun yiyecek aramasını semt sakinleri cep telefonuyla görüntüledi. Sahur vakti gelen Domuzların mahallede dolaştığı sırada köpeklerin sürekli havlamasıyla dışarı çıkanlar bir süre evlerin bahçelerine kadar giren domuzları izledi. Domuzlar bir süre sonra ormanlık alana döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Domuzların şehir merkezinde sahir vakti yiyecek araması

Haber: Nurullah TOSUN/KZILCAHAMAM(Ankara), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement